Bayaran adsense dari blog niche lebih banyak

thumbnail
Umum mengetahui bahawa, adsense adalah satu sistem ppc yang tidak asing lagi. Telah ramai yang berjaya membuat duit dengan adsense sama ada melalui cara yang betul atau salah. Ataupun melalui trafik google ataupun facebook. Ada juga yang membuat tajuk menipu di status facebook dengan matlamat untuk menarik trafik ke blog. Bermacam-macam cara yang di gunakan dengan satu sebab iaitu untuk menarik trafik ke blog dan seterusnya mendapat banyak klik untuk menjana pendapatan lebih tinggi dengan adsense.

Mesti anda pernah mendengar ataupun anda sendiri mengalaminya di mana, blog peribadi anda sentiasa update tetapi income adsense tak setinggi mana? Keadaan ini memang banyak berlaku dan membuat ramai blogger yang berputus asa untuk terus menggunakan adsense sebagai platform untuk membuat duit secara online.

Kenapa tak ada komisen Jobdirumah sekarang ni?

thumbnail
Satu perkembangan baru dalam dunia affiliate Malaysia di mana program jobdirumah telah di hoskan ke di shareasale.com. Sejak seminggu yang lalu sudah tiada komisen dari affiliate jobdirumah yang kerana jobdirumah dalam proses memindahkan sistem affiliate dengan menggunakan shareasale sebagai platfrom yang baru. Tengah dalam proses review oleh pihak jobdirumah.

Jadi, kita semua kena bersabar kerana pihak jobdirumah akan memberikan update terkini cara untuk menukr link affiliate yang lama ke yang baru. Yang pastinya, kita kena dapatkan akaun affiliate dulu di shareasale. Akaun ni kita boleh mula mohon sekarang sebagai persedian untuk mengambil link affiliate jobdirumah setelah di luluskan nanti.

Daftar akaun percuma shareasale.com
Jangan abaikan peluang ini. Jika anda ialah salah seorang yang setiap bulan mendapat komisen daripada affiliate jobdirumah, silalah bertindak kerana rugi sekiranya anda abaikan kerana malas nak study dan setting dengan akaun shareasale.

Jobdirumah versi 3


Jobdirumah telah upgrade versi lama ke versi baru iaitu versi 3 seperti yang ada di portal jobdirumah. Harga nampaknya dah naik ke harga baru dengan menambah baik panduan jdr yang di berikan.  Di harap memberikan kejayaan kepada Kliks Solution.



affiliate shareasale jdr

Jadi, apa kita kena buat?
2. Tunggu info dari pihak jobdirumah

Kalau anda malas, anda tidak akan berjaya mendapat duit dari affiliate.

Buat duit dengan Google Adsense - RM555

thumbnail
Ramai yang tahu tentang google Adsense tetapi tidak ramai yang berjaya buat duit dengan google Adsense. Akaun adsense dah ada tetapi masih belum dapat income dari google adsense ni. Ini perkara biasa berlaku terutamanya tahun-tahun awal mula menggunakan adsense. Tak perlu risau tentang benda ni kerana kita kena sentiasa perbaikki skill kita untuk menambahkan pendapatan adsense ni sedikit demi sedikit.

Buat duit dengan adsense ni kan, selain daripada letak iklan dekat blog anda juga boleh gunakan channel youtube untuk letak adsense ni tetapi anda kena tahu caranya lah. Tak susah pun sebenarnya. Banyak panduan untuk letak adsense dalam video youtube ni. Anda boleh cuba ni juga selain daripada adsense dalam blog sahaja.

Buat duit dengan Google Adsense


Ini adalah bayaran adsense terabru yang saya terima daripada program adsense ni. Melalui beberapa blog yang tak banyak trafik tetapi masih berjaya menjana income dengan adsense.

Buat duit dengan Adsense
Penyata dalam akaun adsense


Bayaran masuk dalam Maybank.
Tips adsense yang saya amalkan dah banyak saya kongsikan dalam post yang lepas-lepas. Anda boleh baca dan amalkan. Tiada jalan singkat untuk menjana duit dengan adsense ni, Jika nak guna cara yang salah, akaun adsense anda akan kena ban nanti, percayalah cakap saya,

Gunakan cara yang betul, biar lambat asalkan selamat. Jaga akaun adsense anda baik-baik sebab jika kena ban, anda akan kehilangan motivasi untuk menulis blog. Belajar juga cara untuk menulis blog dengan baik untuk menambahkan pendapatan adsense anda.



Buat duit dengan affiliate Jobdirumah Ogos 2016 - RM850

thumbnail
Terdapat banyak cara untuk buat duit secara online ni dan cara yang saya suka ialah buat duit dengan program adsense dan juga affiliate. Adsense ni caranya mudah sahaja. Letak iklan adsense di blog dan bayaran akan di terima setiap kali ada visitor yang klik iklan tersebut. Itu secara umum sahaja la. Banyak lagi anda kena tahu pasal tips adsense ni jika anda serius nak buat duit setiap bulan dengan adsense.


Melalui affiliate pula, yang paling saya suka ialah jobdirumah. Jobdirumah ni menyedia dua jenis cara untuk menjana duit iaitu dengan mempromosikan program affiliate jobdirumah dan juga turut serta buat kerja dari jobdirumah. Ini sesuai yang berbeza tetapi kedua-duanya boleh menghasilkan duit kepada anda semua.

Pendapatan affiliate Klikjer dari Shut Network

thumbnail
Adakah affiliate telah mati? Adakah affiliate telah berkubur? Mungkin ramai yang tertanya-tanya kan. bagi saya buat duit online melalui affiliate masih valid lagi di Malaysia. Dengan kata lain, kita masih lagi boleh buat duit dengan affiliate tetapi tidak semua affiliate boleh mendatangkan hasilkan kepada kita. Setiap affiliate memerlukan pendekatan yang berbeza-beza. Hanya mereka yang telah berjaya menjana income dengan affiliate tersebut memahami cara yang betul untuk menjana pendapatan dengan affiliate.

Sebagai contoh, jika anda berminat untuk menjana pendapatan berterusan dengan affiliate jobdirumah, anda bolehlah follow mereka yang telah berjaya. Dan untuk pengetahuan anda, bagi saya affiliate jobdirumah adalah yang terbaik pernah saya join kerana menjanjikan pendapatan bulanan yang masyuk. Tetapi untuk mendapat kedudukan seperti itu, banyak usaha keras diperlukan pada awalnya.

Pendapatan affiliate Klikjer dari Shut Network


Selain jobdirumah, jika anda masih mencari-cari penyedia affiliate mana yang berpotensi untuk menjana wang, anda boleh cuba Klikjer.com daripada Shuth Network. Satu nama besar dalam indusri online di Malaysia. Tetapi memang boleh mendapat duit ke dengan affiliate klikjer ni?


buat duit affiliate
Boleh, memang boleh. Ini notis bayaran payment dari affiliate klikjer yang baru sahaja saya terima hari ini 5/9/2016. Tetapi bukan mudah. Potensi tetap ada. Apa yang saya buat untuk mendapat komisen dari affiliate klikjer?

Daftar percuma affiliate klikjer

1. Hubungi  klikjer - ya, saya email klikjer bertanyakan produk mana yang menghasilkan sale yang tinggi. Shuth ada bagi saya 3 produk yang saya kira terbaik untuk saya promosikan.

2. Tulis 5 post tentang produk ini dan saling link dalaman antara satu sama lain.

Itu sahaja. Anda pun boleh buat cuma rajin dan malas sahaja kan.

Belajar sambil bekerja secara percuma di SHRDC

thumbnail
Belajar sambil bekerja secara percuma di SHRDC. Kali ni saya nak berkongsi sikit tentang Belajar sambil bekerja di HRDC Selangor. Lokasinya berdekatan dengan Tesco akuatik Selangor. Ramai yang belum tahu lagi tentang program yang ditawarkan. Menarik program bekerja sambil belajar ni kerana dalam satu masa boleh buat dua benda untuk menambah baik kerjaya yang sedia ada.

Belajar sambil bekerja secara percuma ni telah di tawarkan sejak tahun 2004 lagi. Tetapi akibat daripada ramai yang belum tahu lagi tentag program yang di tawarkan oleh SHRDC ni, kali ni saya nak berkongsi lagi tentang belajar secara percuma ni. Kenapa percuma? Kerana kos-kos pengajian anda telah di bayar melalui geran latihan yang di berikan oleh kerajaan kepada SHRDC.

SHRDC – Pusat Latihan Kemahiran Belia Percuma Di Selangor

thumbnail
Anda pernah dengar tak tentang pusat latihan kemahiran SHRDC di Selangor? SHRDC ataupun nama penuhnya ialah Selangor Human Resource Development Centre adalah penyedia pusat latihan kemahiran untuk belia-belia lepasan SPM, SKM tahap 3 dan diploma di Selangor. Sejak 2004 lagi, kerjasama SHRDC dengan pemain industry telah memberikan peluang pekerjaan di syarikat-syarikat seperi Panasonic, Hitachi, Shinetsu, Sony, Continental, Sony, Western Digital dan banyak lagi.

Melalui program yang di sediakan oleh pihak SHRDC, anda berpeluang untuk mendapat sijil kemahiran dan pekerjaan yang sesuai dengan kemahiran yang anda ada. Sebagai contoh, untuk lepasan SPM, anda pohon program latihan kemahiran SHRDC dan di terima. Anda akan menjalani latihan kemahiran dan selepas latihan, anda telah mempunyai pekerjaan dengan gaji permulaan lebih kurang rm1200 – rm1500. Untuk rujukan, gaji pemegang diploma tanpa pengalaman pun baru rm1500.

Maklumat lanjut SHRDC

Jadi, SHRDC adalah pusat latihan kemahiran yang saya rasa sesuai untuk anda untuk mendapat pekerjaan dan juga untuk mendapatkan kenaikkan pangkat dengan lebih cepat dari cara biasa.


Kelebihan mengikuti latihan kemahiran di SHRDC


Saya nak berkongsi sikit tentang kelebihan di SHRDC ni. Sebelum ni saya tak tahu sangat tentang SHRDC ni. Tetapi setelah menghadiri satu taklimat di SHRDC, barulah saya Nampak hala tuju belia yang belajar di SHRDC.

Latihan kemahiran adalah percuma – Kos latihan kemahiran di SHRDC ni adalah percuma kerana kosnya telah ditampung oleh geran latihan kemahiran yang disediakan oleh kerajaan. Setelah anda mohon untuk memasukki latihan kemahiran di SHRDC, anda hanya perlu hadir ke kelas sahaja dan anda akan dapat RM300 dari pihan SHRDC dan RM300 dari pihak industry. Kalau nak ikutkan, satu-satu kos latihan kemahiran tu lebih kurang rm20 000!


Jaminan Kualiti oleh SHRDC – SHRDC ni ada kualiti system ISO 9001:2008. Kalau korang dah kerja dalam industry nanti, korang akan jumpa la benda-benda berkaitan dengan ISO ni dan bagaimana nak dapatkan sijil ISO ni. Sijil ISO ni menyesahkan kualiti produk yang di keluarkan. Produk di sini ialah anda la. Lagi satu, berbanding dengan pusat latihan lain, SHRDC pernah mendapat Training Provider Of The Year untuk tahun 2002 dan 2009 dalam Anugerah Menteri Sumber Manusia.



Kemudahan di SHRDC – Yang ni terbaik. Ada bilik-bilik kuliah dan juga peralatan yang terkini dan yang di gunakan dalam industry sekarang ini. Jadi, anda akan belajar mesin dengan teknoloji terbaru yang sama di gunakan di dalam kilang yang anda akan kerja nanti. Susah nak dapat kemahiran macam ni. Kat university pun belum tentu lagi peralatan terbaru yang di gunakan. Anda akan di ajar oleh tenaga pengajar yang mempunyai pengalaman teknikal untuk mengendali satu-satu mesin. Ini penting sebab kebanyakkan mereka yang belajar di pusat pengajian tinggi hanya belajar teori sahaja dan sedikit hand on mengendali mesin. Di sini kelebihan anda berbanding mereka.



Program percuma yang di tawarkan di SHRDC

Program di bahagikan kepada dua.

Program untuk lepasan SPM

Objektifnya untuk bagi peluang kedua bagi lepasan SPM yang tidak cemerlang untuk mendapat sijil kemahiran dan peluang pekerjaan. Anda boleh pilih antara program kat bawah ni:

Penyeliaan Kejuruteraan Industri Automasi – 18 bulanPemasangan & Penyelengaraan Sistem Solar – 6 bulanKejuruteraan Teknologi Pembuatan – 6 bulan


Anda pilih mana program di SHRDC yang anda nak semasa memohon. Potensi gaji yang anda akan dapat setelah tamat latihan kemahiran ini ialah antara rm1200 – rm1500. Banyak gak tu kan untuk lepasan SPM. Mengikur statistic yang lepas, takde lagi yang gagal kecuali disebabkan masalah disiplin.

Program untuk lepasan SKM tahap 3 dan diploma

Objektifnya untuk melahirkan pekerja yang berkemahiran tinggi dalam bidang teknikal. Untuk mereka yang telah bekerja dan kelebihannya ialah anda akan dinaikkan pangkat setelah anda siapkan program anda. Mungkin anda boleh naik jadi Supervisor, Assistant Engineer atau Engineer terus berdasarkan kepada syarikat tempat kerja anda. Program yang di tawarkan ialah:

Malaysia Meister in Mechatronic – 24 bulan bekerja dan latihan.


Cara mohon memasukki SHRDC

Cara nak mohon program di SHRDC ni sangat mudah. Anda boleh baca info lebih lanjut dan daftar secara online di portal rasmi SHRDC.

Daftar online program SHRDC ( klik sini )

Anda isi maklumat yang di perlukan dan pihak SHRDC akan menghubungi anda untuk langkah seterusnya. Mudah je tu  kan. Kalau saya tahu tentang SHRDC dari awal lagi, saya pun akan mohon program ni. Percuma sahaja untuk dapat sijil kemahiran dan kerja, siapa yang tak nak kan. Untuk masa depan yang lebih cerah dalam kerjaya, anda patut cuba latihan kemahiran di SHRDC ni. Good luck!

Selangor Human Resource Development Centre,
1, Block 2, Pusat Perniagaan Worldwide,
Jalan Tinju 13/50, Section 13,
40100 Shah Alam, Selangor.

Tel: 03 5513 3560
Fax: 03 5513 3490
Email: info@shrdc.org.my
Website: SHRDC Selangor

Bayaran dari program jobdirumah July 2016 - RM750

thumbnail
Jobdirumah macam dah menjadi satu fenomena untuk pencari kerja part time di Malaysia. Mana taknya setiap bulan, ramai blogger yang berjaya menjana bayaran dari program jobdirumah ni sama ada melalui affiliate ataupun membuat kerja di rumah itu sendiri. Jobdirumah tidak asing lagih lah di kalangan mereka yang pernah mencari kerja di rumah ni.

Sebenarnya kan, hendak mendapat bayaran dari program jobdirumah ni kena ada caranya. Apa yang saya nak kongsikan ialah bagaimana mendapat bayaran dari program affiliate jobdirumah ni. Memang sebelum ni saya dah banyak berkongsi rahsia-rahsia saya dalam mempromosikan affiliate jobdirumah. Anda boleh baca dan amalkan sedaya mungkin, memang menjadi. Tiada jalan pendek untuk berjaya. Serius ni.

Tip otai naikkan pendapatan affiliate jobdirumah

thumbnail
Buat kerja sambilan di rumah melalu jobdirumah tidak asing lagi dalam dunia internet sekarang. Setiap hari berpuluh-puluh referel yang saya terima melalui link promosi affiliate jobdirumah tetapi bukan semuanya yang mendaftar melalui link affiliate tersebut. Di sini, saya baru terfikir salah satu cara lagi untuk naikkan jumlah orang yang mendaftar untuk membuat kerja part time dirumah dan juga untuk mengelakkan ketirisan ini berlaku.

Apa kaitannya adsense dengan jobdirumah? Kaitannya ialah pihak jobdirumah itu sendiri juga menggunakan perkhidmatan pengiklanan adsense untuk mempromosi jobdirumah. Jadi, jika anda juga memasang kod adsense di laman promosi kerja part time anda, sudah tentu dan berkemungkinan besar iklan adsense daripada pihak jobdirumah akan keluar. Inilah maksud saya ketirisan yang akan berlaku daripada link affiliate anda.