Kenapa tak ada komisen Jobdirumah sekarang ni?

thumbnail
Satu perkembangan baru dalam dunia affiliate Malaysia di mana program jobdirumah telah di hoskan ke di shareasale.com. Sejak seminggu yang lalu sudah tiada komisen dari affiliate jobdirumah yang kerana jobdirumah dalam proses memindahkan sistem affiliate dengan menggunakan shareasale sebagai platfrom yang baru. Tengah dalam proses review oleh pihak jobdirumah.

Jadi, kita semua kena bersabar kerana pihak jobdirumah akan memberikan update terkini cara untuk menukr link affiliate yang lama ke yang baru. Yang pastinya, kita kena dapatkan akaun affiliate dulu di shareasale. Akaun ni kita boleh mula mohon sekarang sebagai persedian untuk mengambil link affiliate jobdirumah setelah di luluskan nanti.

Daftar akaun percuma shareasale.com
Jangan abaikan peluang ini. Jika anda ialah salah seorang yang setiap bulan mendapat komisen daripada affiliate jobdirumah, silalah bertindak kerana rugi sekiranya anda abaikan kerana malas nak study dan setting dengan akaun shareasale.

Jobdirumah versi 3


Jobdirumah telah upgrade versi lama ke versi baru iaitu versi 3 seperti yang ada di portal jobdirumah. Harga nampaknya dah naik ke harga baru dengan menambah baik panduan jdr yang di berikan.  Di harap memberikan kejayaan kepada Kliks Solution.



affiliate shareasale jdr

Jadi, apa kita kena buat?
2. Tunggu info dari pihak jobdirumah

Kalau anda malas, anda tidak akan berjaya mendapat duit dari affiliate.

Buat duit dengan Google Adsense - RM555

thumbnail
Ramai yang tahu tentang google Adsense tetapi tidak ramai yang berjaya buat duit dengan google Adsense. Akaun adsense dah ada tetapi masih belum dapat income dari google adsense ni. Ini perkara biasa berlaku terutamanya tahun-tahun awal mula menggunakan adsense. Tak perlu risau tentang benda ni kerana kita kena sentiasa perbaikki skill kita untuk menambahkan pendapatan adsense ni sedikit demi sedikit.

Buat duit dengan adsense ni kan, selain daripada letak iklan dekat blog anda juga boleh gunakan channel youtube untuk letak adsense ni tetapi anda kena tahu caranya lah. Tak susah pun sebenarnya. Banyak panduan untuk letak adsense dalam video youtube ni. Anda boleh cuba ni juga selain daripada adsense dalam blog sahaja.

Buat duit dengan Google Adsense


Ini adalah bayaran adsense terabru yang saya terima daripada program adsense ni. Melalui beberapa blog yang tak banyak trafik tetapi masih berjaya menjana income dengan adsense.

Buat duit dengan Adsense
Penyata dalam akaun adsense


Bayaran masuk dalam Maybank.
Tips adsense yang saya amalkan dah banyak saya kongsikan dalam post yang lepas-lepas. Anda boleh baca dan amalkan. Tiada jalan singkat untuk menjana duit dengan adsense ni, Jika nak guna cara yang salah, akaun adsense anda akan kena ban nanti, percayalah cakap saya,

Gunakan cara yang betul, biar lambat asalkan selamat. Jaga akaun adsense anda baik-baik sebab jika kena ban, anda akan kehilangan motivasi untuk menulis blog. Belajar juga cara untuk menulis blog dengan baik untuk menambahkan pendapatan adsense anda.



Buat duit dengan affiliate Jobdirumah Ogos 2016 - RM850

thumbnail
Terdapat banyak cara untuk buat duit secara online ni dan cara yang saya suka ialah buat duit dengan program adsense dan juga affiliate. Adsense ni caranya mudah sahaja. Letak iklan adsense di blog dan bayaran akan di terima setiap kali ada visitor yang klik iklan tersebut. Itu secara umum sahaja la. Banyak lagi anda kena tahu pasal tips adsense ni jika anda serius nak buat duit setiap bulan dengan adsense.


Melalui affiliate pula, yang paling saya suka ialah jobdirumah. Jobdirumah ni menyedia dua jenis cara untuk menjana duit iaitu dengan mempromosikan program affiliate jobdirumah dan juga turut serta buat kerja dari jobdirumah. Ini sesuai yang berbeza tetapi kedua-duanya boleh menghasilkan duit kepada anda semua.

Pendapatan affiliate Klikjer dari Shut Network

thumbnail
Adakah affiliate telah mati? Adakah affiliate telah berkubur? Mungkin ramai yang tertanya-tanya kan. bagi saya buat duit online melalui affiliate masih valid lagi di Malaysia. Dengan kata lain, kita masih lagi boleh buat duit dengan affiliate tetapi tidak semua affiliate boleh mendatangkan hasilkan kepada kita. Setiap affiliate memerlukan pendekatan yang berbeza-beza. Hanya mereka yang telah berjaya menjana income dengan affiliate tersebut memahami cara yang betul untuk menjana pendapatan dengan affiliate.

Sebagai contoh, jika anda berminat untuk menjana pendapatan berterusan dengan affiliate jobdirumah, anda bolehlah follow mereka yang telah berjaya. Dan untuk pengetahuan anda, bagi saya affiliate jobdirumah adalah yang terbaik pernah saya join kerana menjanjikan pendapatan bulanan yang masyuk. Tetapi untuk mendapat kedudukan seperti itu, banyak usaha keras diperlukan pada awalnya.

Pendapatan affiliate Klikjer dari Shut Network


Selain jobdirumah, jika anda masih mencari-cari penyedia affiliate mana yang berpotensi untuk menjana wang, anda boleh cuba Klikjer.com daripada Shuth Network. Satu nama besar dalam indusri online di Malaysia. Tetapi memang boleh mendapat duit ke dengan affiliate klikjer ni?


buat duit affiliate
Boleh, memang boleh. Ini notis bayaran payment dari affiliate klikjer yang baru sahaja saya terima hari ini 5/9/2016. Tetapi bukan mudah. Potensi tetap ada. Apa yang saya buat untuk mendapat komisen dari affiliate klikjer?

Daftar percuma affiliate klikjer

1. Hubungi  klikjer - ya, saya email klikjer bertanyakan produk mana yang menghasilkan sale yang tinggi. Shuth ada bagi saya 3 produk yang saya kira terbaik untuk saya promosikan.

2. Tulis 5 post tentang produk ini dan saling link dalaman antara satu sama lain.

Itu sahaja. Anda pun boleh buat cuma rajin dan malas sahaja kan.