Cara mudah daftar jadi pemandu Uber

thumbnail
Info ini adalah mengenai cara daftar untuk jadi pemandu uber. Cara untuk jadi driver uber ni senang je, nak daftar senang sahaja tak memerlukan skill yang tinggi. Malah anda juga akan di berika insentif yang menarik jika anda menjadi pemadu uber. kalah grab car tuh.

Untuk daftar jadi pemandu uber, anda memerlukan beberapa dokumen penting. Nanti anda semak kat bawah. Serius saya cakap, jadi pemandu uber memang boleh menambah pendapatan anda. Uber tengah meletup kat Malaysia, jadi ini peluang baik bagi anda. Pastikan kereta anda berumur tak lebih dari 7 tahun. Maknaya kereta tak boleh yang lama la nih.

Jika anda sudah daftar jadi pemandu Uber tetapi malas nak keluar cari rider, maksudnya anda daftar jadi pemandu uber sahaja tanpa bawa rider ( penumpang ), anda masih boleh buat duit dengan Uber. Baca tips buat duit uber tanpa ambil rider kat sini.

Payment komisen affiliate kerja part time di rumah jobdirumah May 2016 - RM1100

thumbnail
Ramai orang buat kerja dari rumah lah, termasuk jugak lah saya. Kali ni saya nak kongsikan sikit tentang payment komisen affiliate kerja part time di rumah jobdirumah untuk bulan May 2016. Ada peningkatan ketara pendapatan affiliate jobdirumah untuk bulan ni berbanding bulan lepas. Kalau komisen kerja sambilan di rumah April 2016 ialah sebanyak rm675, tetapi untuk bulan May dah melebihi rm1000 komisen yang saya terima.

Walaupun pihak jobdirumah ni bayar lambat komisen affiliate ni, tetapi boleh la tahan. Berbaloi untuk di tunggu bayaran komisen affiliate jobdirumah kali ni. Bayangkan minggu ke2 baru masuk bayaran komisyen ni. Adeehhh, mungkin banyak kerja pihak jobdirumah nak mengira duit ke akaun-akaun sahabat yang juga menerima bayaran komisen untuk bulan lepas.

Bayaran payment komisen affiliate Rahsiauber ke 1 dan ke 2

thumbnail
Anda pasti pernah dengar tentang Uber bukan? Ataupun grabcar. Sekarang kedua-dua tengah meletop di bandar seperti Kuala Lumpur, Johor Bahru dan Penang kerana perkhidmatan uber dan grabcar hanya aktif di bandar-bandar tersebut. Dan saya juga tidak ketinggalan mendaftar dengan uber untuk menjadi driver uber. Senang nak nak daftar jadi pemandu uber ni atau lebih tepat lagi uber partners driver, secara online sahaja tetapi kena sediakan dokumen yang di perlukan. Kenapa uber ni meletup? Adakah uber vs taxi mana lagi bagus?

Oh ya, uber menyediakan perkhidmatan di mana rider / penumpang boleh minta kereta uber datang ambil mereka di satu-satu lokasi melalui aplikasi uber. Uber partners driver pula akan menerima notis permintaan daripada rider / penumpang melalui uber partner app. Kedua-dua app ni adalah berlainan tetapi saling menghubung. Untuk menjadi uber partners, kena daftar dulu dengan uber dengan syarat-syarat yang mudah terutamanya kereta tak boleh lebih dari 8 tahun umurnya.

Cara nak guna tool Google Keyword Planner untuk promosi affiliate

thumbnail
Panduan kali ini adalah mengenai cara nak guna tool Google Keyword Planner untuk mempromosikan affiliate seperti jobdirumah bagi menambah pendapatan sambilan anda. Seperti yang anda semua tahu, produk kerjaya seperti jobdirumah ini ialah salah satu produk laris dalam dunia affilaite Malaysia. Setiap bulan sale panduan bekerja dari rumah jobdirumah ni boleh memberikan pendapatan kepada blogger melebihi rm500 bergantung kepada jenis dan hebatnya teknik promosi seseorang blogger tersebut.
Cara nak guna tool Google Keyword Planner telah di minta oleh beberapa orang pelawat blog ini untuk saya kongsikan. Saya menggunakan keyword planner untuk memantap SEO blog yang mempromosi affiliate jobdirumah dan pulangan memang memberikan kelainan dan memeranjat saya kerana tak sangkat affiliate telah memberikan pulangan yang banyak.