Home » » 8 analisis mengenai 20 top malaysian blogger

8 analisis mengenai 20 top malaysian blogger

Aku rasa korang pun dah tahu kan, 20 top Malaysian blogger menurut alexa.com:
 
1. beautifulnara.com
2. ohbulan.com
3. blogserius.blogspot.com
4. papagomo.com
5. milosuam.blogspot.com
6. 2Dayblogger.com
7. Oh! Artis
8. ohtidak.com
9. tukartiub.blogspot.com
10. amanz.my
11. gerakan-anti-pkr.blogspot.com
12. cikepal06.blogspot.com
13. benashaari.com
14. Denaihati
15. parpukari.blogspot.com
16. redmummy.com
17. Anwar Ibrahim
18. Hidup Biar Sedap
19. ar-rifke
20. Faizal Fredley
 
Jom kita buat analisis skit:
  1. blog pasal hiburan mendapat tempat no. 1. Jadi sapa2 yg menarik trafik boleh le buat pasal hiburan dan gossip-gossip.
  2. guna nama blogspot je ( tanpa .com/.net ) pun boleh ramai trafik gak sbb dalam list tuh kan ada 6 blog yg masih guna nama blogspot.
  3. blogspot lebih baik dr wordpress…hehe.. ada yg mare ke?
  4. blog pasal politik pun boleh tahan juga dan juga pasal isu2 semasa.
  5. kebanyakkan blog ni guna bahasa melayu
  6. ohbulan, oh artis dan ohtidak… bradding baik punya… satu owner ke ni? Cuba Tanya khai
  7. blog yg guna nama sendiri ada 6
  8. kebanyakkan blog2 ni takde newsletter! Iya ke?
 
Jadi, korang bolih pilih sendiri blog yg macamnana boleh tarik trafik.




Terima kasih kerana membaca 8 analisis mengenai 20 top malaysian blogger. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



0 Komen:

Catat Ulasan