Home » » 3 Langkah Mudah Letak Iklan Google Adsense di Tengah-tengah Post

3 Langkah Mudah Letak Iklan Google Adsense di Tengah-tengah Post

 
 
Kali ni aku kongsi salah satu cara nak dapat lebih banyak klik dari adsense korang iaitu dengan letak adsense kat tengah-tengah post korang. Seperti yang korang tahu, biasanya byk blog letak adsense kat atas ( header ), tepi ( sidebar ) dan bawah post ( bottom ).
 
Tak perlu risau sebab cara ni tak menyalahi syarat-syarat google.
 
3 Langkah Mudah Letak Iklan Google Adsense di Tengah-tengah Post


1. Sign ke blogger akaun korang pergi ke Layout > Edit HTML>Klik > Expand Widget anda..
 
2.Cari code ini (<data :post.body/>) untuk memudahkan korang cari code ini tekan Ctrl+F dan gantikan code tadi dengan code dibawah ini......


<div expr:id='"aim1" + data:post.id'> </ p>
<div style="clear:both; margin:10px 0">
<- Code AdSense korang di sini! ->
</ Div>
expr: id = '"aim2" <div + data:post.id'>
<data :post.body/>
</ Div>
<script type="text/javascript">
var obj0 = document.getElementById undefined"aim1: post.id /> <data");
var obj1 = document.getElementById undefined"aim2: post.id /> <data");
var s = obj1.innerHTML;
var r = s.search undefined/ x3C! - --x3E/igm adsense);
if undefinedr> 0) undefinedobj0.innerHTML = s.substr undefined0, r); obj1.innerHTML = s.substr undefinedr 16);)
</ Script>


3. Perkara yang paling
mustahak anda mesti tukar, Code adsense korang menggunakan code korang sendiri seperti yang anda lihat di atas perkataan yang berwarna merah (Code AdSense anda di sini) tukarkan dengan code korang.
 
Camne, dah cuba? Ada masalah atau pening, korang boleh tulis kat komen, nanti aku cuba jawab.
 
Enjoy!


Terima kasih kerana membaca 3 Langkah Mudah Letak Iklan Google Adsense di Tengah-tengah Post. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



0 Komen:

Catat Ulasan