Home » , , » Gambar - Balik Raya Singgah Cameron Highland

Gambar - Balik Raya Singgah Cameron Highland

Hari raya lepas, hari raya pertama aku kat Taiping. Lepas sembahyang raya dan melawat datuk dan nenek di Taiping, dah satu hari. Esoknya, hari raya ke dua, aku bertolak ke Kelantan pulak melalui Simpang Pulai Cameron Highland dan terus ke Gua Musang. Dari Simpang Pulai, singgah jap di Cameron Highland, beli sayur skit, 3 ikat 5 ringgit, boleh lah kan. Ini pun bukan naik kat atas Cameron Highland cuma singgah tepi jalan sebelum simpang Cameron Highland dan Gua Musang, udara sejuk gak sini. Singgah satu kedai ni, ambik gambar skit untuk tatapan korang hohoho.

 
Pokok kaktus kecil banyak di jual kat sini
 
Cenderamata Cameron Highland untuk yang berminat
 
Yang ni cenderahati plak hehe. Banyak design strawberi je.
 
Ni buah strawberi pulak, satu paket tu rm15 oooo... bagi aku mahal nih.
 
 
Ini le kedainya yang aku singgah tu. Tuan kedai suruh aku baut entri nih... heheh tipu je lah.
 
Hadiah  untuk si kecil, molek bbaner nih.
 
Korang ada pengalaman pegi Cameron Highland? Kongsi skit...
 


Terima kasih kerana membaca Gambar - Balik Raya Singgah Cameron Highland. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



12 Komen:

  1. seriously dah lama den tak ke cameroon.. last time, at 2003, lepas pmr..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tip.. kalau nak pegi cameron skrg nih kan, kena timing betul2 sbb bukan semua musin kat sana cuaca sejuk

      Padam
  2. Lahh inagtkan bercuti di cameron hari raya hari tu..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. kali tak bro, singgah berenti jap dalam perjalanan ke Gua Musang.

      Padam
  3. ole-ole C Highland ni memang best, menariklah. kalau strawberi petik kat ladang lagi best, tapi harga rasanya lebih kurang je beli yang dah siap petik...

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama je, cuma pengalaman mengutip strawberi yg best tu kan.

      Padam
  4. seronok juga dengar kawan kawan blogger pergi bercuti..

    BalasPadam
    Balasan
    1. singgah sambil lalu je bro.

      Padam
  5. Cameron Highlands..huhu dah berpuluh kali kesana..samada bercuti dan tido sana tau singgah dalam perjalanan ke rumah kakak di gua musang...
    yg tak best kalau kesana masa cuti..manusia mcm semut...

    lain kali awak cuba sewa homestay taman sedia...lbh best dari tido hotel..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kena try nih homestay taman sedia.

      Padam