Home » , , » Android Kit Kat dan kaitannya dengan Google dan Nestle

Android Kit Kat dan kaitannya dengan Google dan Nestle

Dunia smart phone ni bergerak pantas lagi. Selepas beberapa gajet baru minggu lepas, kali ni berita mengenai  Android Kit Kat oleh google dan Nestle. Kita tengok camne diorang ni buat branding, kita pun bulih tiru gak cara cam nih. Apa yang berlaku di sebalik nama-nama android ni? Ini semua pasal branding dan promosi produk masing-masing. Kedua-dua jenama ni dah tersohor seluruh dunia, dan dengan perkongsian bijak ni akan meningkatkan lagi jualan dua-dua produk.
 

Google dan Nestle.

 
 
Apa yang berlaku di sini? Android ( google ) akan menggunakan nama android Kit Kat untuk android versi barunya dan Nestle akan print logo android di bungkusan kit katnya di seluruh dunia. Bijak bijak, orang kata win-win situation, melibatkan bayaran tunai ke tak, aku tak tahu lah. Tapi dengan buat benda-benda camtu, boleh mempromosikan lagi dua-dua produk nih. Tengok sendiri gambar android kat atas, ketul2 kit  kat kan, cam tu lah cara promosinya.

 

Apa kaitan dengan blogger?

 
Kita pun boleh buat gak, buat perkongsian bijak. Tak payah keluar modal, cari jalan yang tak payah guna duit. Macam tukar-tukar review blog ke? Ada yang nak tak? Aku onnnn jer. Sila tinggalkan komen kalau nak, minggu ni jugak aku terus review.


Terima kasih kerana membaca Android Kit Kat dan kaitannya dengan Google dan Nestle . Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



12 Komen:

  1. sepertinya menarik nih, sebuah ide brilian bro untuk saling mereview antara sesama blogger

    BalasPadam
  2. memang menarik ni...memberi manfaat kepada kedua-dua pihak :)

    BalasPadam
  3. Haha..makin canggih kot kit kat ni..

    BalasPadam
  4. kit kat kena letak dlm peti ais, kalau tak acair

    BalasPadam
    Balasan
    1. lagi senang, letak dalam perut =) hehe

      Padam
  5. lama dah tak review blog...boleh cuba juga tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kira onn dah nih hehe

      Padam
    2. saya dah review blog bro..nanti boleh baca.

      http://www.kakiblog.my/review-blog-encikarman-com/

      Padam
    3. terbaik bro, projek ni boleh jalan nih.

      http://www.encikarman.com/2013/09/review-blog-kakiblogmy.html

      Padam
  6. Nak tahu juga perubahan dan pembaharuan yang diperkenalkan oleh OS Android Kit Kat ini.

    BalasPadam
  7. relax la, kit kat kan ada? hehe

    lookin forward :D

    BalasPadam