Home » , » Cara untuk install kod baru adsense yang loading laju dalam blog

Cara untuk install kod baru adsense yang loading laju dalam blog

Adsense telah umumkan bahawa mereka ada menyediakan kod yang baru yang loading laju dari kod biasa. Kos ini ialah “ asynchronous “ yang membawa maksud page blog tetap boleh loading walaupun iklan adsense belum kelihatan.Benda ni sangat bagus kerana pelawat blog boleh melihat post dengan cepat dan ini boleh meningkat trafik ke blog di samping membantu menambah duit dari adsense. Juga, jika korang ada main-main dengan SEO setting, maka dengan adanya page yang load pantas ini membantu blog korang kerana Google suka page yang load cepat.



Cara masukkan kod asynchronous adsense ke dalam blog


Asynchronous adsense belum ada lagi di menu adsense gadgets dalam blogspot.Blogger. Jadi korang masukkan kod Asynchronous adsense ni seperti cara install gadget lain di blog.


Jadi untuk install Asynchronous adsense ni, korang perlu:


  • Ikut cara standard untuk dapatkan kod adsense dari akaun adsense korang.
  • Bila sampai kat ads adsense kotak kod tu, korang pilih 'Asynchronous (BETA)' dari jenis kod tu.
  • kod Asynchronous adsense 
     
  • Install kod Asynchronous adsense ni dengan cara yang sama seperti korang install gadget lain.


Korang mungkin perlukan teknik-teknik seperti cara setting  untuk center ads adsene

 - tapi harus ingat untuk edit kod adsense adalah sangat terhad, jangan edit lebih-lebih oooo.

Cuba fikirkan



Setelah nstall kod asynchronous adsense, pastikan korang periksa guna browser yang berbeza-beza (ie Chrome and Firefox) untuk pastikan kod asynchronous adsense berfungsi dengan baik, sambil tu monitor pendapatan adsense korang, kalau jatuh mendadak, tukar guna kod lama balik.


Goole rekemen, kalau tukar kod adsense guna kod baru nih, edit semua sekali kod-kod adsense yang ada serentak. Ini memerlukan sedikit masa untuk edit, tambah-tambah kalau korang tak biasa atau sekali sekala je main dengan lokasi kod adsense ni.Kalau aku, aku akan tunggu hingga kod “ beta “ ni di sahkan ok, baru aku masukkan dalam blog.
 

Ok tak kod baru adsense

Cuna korang tukar kat blog korang, macam mana dengan loading time? Improve ke tak?


Terima kasih kerana membaca Cara untuk install kod baru adsense yang loading laju dalam blog. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



6 Komen:

  1. saya belum ada peluang lagi untuk dapat iklan daro adsense

    Entri Terkini Saya : 5 Tip Memberi Komen Berkualiti Di Blog

    BalasPadam
  2. Bukan ke yang nie masih version beta ke?

    BalasPadam
  3. boleh buat duit ke dgn adsense ni walaupun kita buat bloh dalam bahasa melayu

    BalasPadam
  4. blog saya masih tahap kecil sangat alahai...

    BalasPadam
  5. tak pernah pakai lagi adsense :D

    BalasPadam
  6. Salah satu program buat duit yang belum berjaya dikuasai..emmm

    BalasPadam