Home » , , , » Nama domain serendah rm7.16! Ho ho ho

Nama domain serendah rm7.16! Ho ho ho

Setelah dapat duit dari google adsene minggu lepas dan juga bakal terima cek nuffnang dan juga galakkan kekawan blogger, aku pun tapau domain name encikarman.com yang berharga rm7.16 jer melalui link dari sahabat blogger gak cepumas.com ( bagi kat kekawan pe salahnya kan ). Mungkin ni masa terbaik aku beli domain name ni, harga pun sekali mkn tghari jer beb untuk setahun. Bila dah ada domain name ni, kena ler lebih serius dlm berblog kan, kalau tak buat pe nak ambik nama domain kan.

 

Cara tukar nama blogspot ke .com

Beli nama domain dari godaddy.com

 

Setelah aku godek-godek dekat 1 jam di google dan godday, akhirnya berjaya transfer nama blogspot ke .com ni, ingatkan susah tadi, rupannya boleh la tahan, jangan fed up dah, kalau tak tak jadi.

Harga RM7.16 je untuk satu nama .com setahun, boleh je kan. Kalau ada yang nak boleh jer beli kat godaddy.com.

$1.99 .Com at GoDaddy.com!
 
 
Entah bila habis promosi ni pun aku tak tahu hoho, belum godek-godek secukupnya lagih.





 


Terima kasih kerana membaca Nama domain serendah rm7.16! Ho ho ho. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



31 Komen:

  1. tahniah encik kerana dapat nama domain yang berakhir dengan com..lepas ini semangat pun ada naik sedkit

    BalasPadam
  2. harap2 semangat nih tak luntur hehe, jgn jadi hangat2 tah1 ayam.

    BalasPadam
  3. oh baru tukar domain ek..tahniah! mesti makin masyuk adsense nanti..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyaallah... hehe. tolong le klik byk skit.

      Padam
  4. lepas ni makin lebat la trafik menerjah...

    BalasPadam
  5. Ni kalau nak renew ni agak2 berapa ye takut nanti jadi mahal pulak bila time nak renew

    BalasPadam
    Balasan
    1. renew nanti ikut harga semasa masa renew tu le kot

      Padam
  6. selalu tgk godaddy ni bagi harga murah

    BalasPadam
    Balasan
    1. pstt... ada aff juan

      Padam
  7. berbaloi dapat rm7 jer.. :)

    BalasPadam
  8. bagus juga ada domain sendiri..tapi belum ada kemampuan huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak tak nak je tuh bro

      Padam
  9. murah wehhh.. Kawe pun ingat nak tambah domain. Cuma tunggu time cuti sekolah lah baru atur. Sekarang busy + urus budak sekolah. Nanti tak terlayan lak blog dan website.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tul gu, beli2 lepah tuh ttinggal situ jah dok wak gapo, baik dok payoh beli lagih

      Padam
  10. tahniah. murah aje kalau guna godaddy nih..

    BalasPadam
  11. Enchik arman... Kalau murah jangan kedekut untuk beli dalam tempoh yang lama... Jangan beli setahun je... Beli terus untuk 5 tahun ke... Sebabnye... Next year renew tak dapat kot harga tu... Mungkin...

    BalasPadam
    Balasan
    1. harga tu utk setahun jer, kalau 2 thn, tak silap dah jadi dekat2 rm40.

      Padam
  12. satu langkah kehadapan! Tahniah.anak didik bakal menyusul.hoho

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha anak didik.. dah lama nak didik tak sudi2 gak nih.

      Padam
  13. wah duh kecang sungguh sambar satu ya heee..

    BalasPadam
  14. Murahnya..masih belum bersedia nak rembat satu lagi domain..haha..

    BalasPadam
  15. Terbaikla bro.. lepas nie boleh consider beli hosting pulak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tempel kat blogspot dulu lah bro.

      Padam
  16. Best ler dpt murah. Klu dh lifetime rege mrh gini lg best. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. mula2 je kot murah, thn seterusnya harga biasa je

      Padam
  17. Assalammualaikum...

    wahh.. murah nah domain nie.. dulu mselim3 pernah beli domain hostasia... bila problem mselim3 tukar balik ker blogspot...hhehehe

    mselim3

    pls: nanti ada rezeki nak gi beli domain balik tapi x tahu bila..

    BalasPadam
    Balasan
    1. akan tiba masanya nanti

      Padam
  18. Nak tnya, kalau adsense hosted di blogspot, kalau tukar domain .com,,, boleh pakai lagi x adsense tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh, nama domain je tukar, yg lain sama kekal sama.

      Padam