Home » , , » Pendapatan ke 5 Google Adsense

Pendapatan ke 5 Google Adsense

Ho ho ho.. kali ni aku nak kongsi sikit mengenai pendapatan aku dengan google adsense ni selepas aku dah kongsi pasal pendapatan ke 5 dari nuffnang. Aku tengok-tengok masa blogwalking, tak ramai yang guna google adsense untuk dapat duit secara  online ni terutamanya blog wordpress. Ramai yang guna nuffnang dan juga buat duit dengan jomniaga . Kalau blog blogspot ni senang sikit sebab memang dah ada link ke kod adsense, cuma pilih je saiz mana nak guna, 2 ke 3 klik dah masuk kat blog. Selain buat duit dengan google adsense nih, korang boleh gak buat kerja part time atau sambilan depan pc untuk buat duit.

Kalau dengan wordpress kena ambil kod dalam akaun google adsense, copy dan paste kat blog. Ini kali ke berapa aku nak bagitahu, aku tak pastilah, tapi untuk perhatian rakan-rakan blogger sekalian, adsense boleh di gunakan dalam blog berbahasa Melayu. Lepas dah ada akaun adsense dan masukkan kat blog, korang apply plak teknik-teknik mudah SEO lelaki sejati ni untuk memberi lebih kuasa pada blog korang.

Pendapatan ke 5 Google Adsense dan Cara tunaikan duit dari adsense guna Western Union


Bab-bab duit nih mesti ramai yang minat kan. Kali ni aku rajin skit nak kongsi pendapatan adsense aku nih dengan korang, harap2 korang boleh juga guna adsense ni sebagai salah satu punca pendapatan korang kat internet selain dari join kontes-kontes menarik seperti Contest SEO best ni.

Ini penyata dalam akaun google adsense, fokus kat bulan berapa. Klik "Detail >>"...

Penyata macam ni akan keluar, Menunjukkan jenis pembayaran ( ini telah di set dalam akaun adsense ). Yang paling penting MTCN tu sebab tu aku terpaksa merahkan. Lepas tu klik "Statement of Earnings".

010813_Lazada_MOB_468x60_Set3

Di nasihatkan print Statement of Earning ni dan bawak pegi ke mana-mana bank yang ada Western Union ( aku suka guna Bank Rakyat, biasa dekat seksyen 23 Shah Alam ). Jangan lupa bawa fotostat ic depan belakang.

Silalah isi borang untuk terima duit dari Western Union dengan bangganya ( jangan tertukar dengan borang untuk hantar duit )

Teng teng...USD 110.44 telah di tukar ke ringgit jadilah RM364.19. Boleh tahan, tapi ini aku kumpul untuk 3 bulan ya, bukan sebulan.

Molek bbenarlah tu sebab aku memang kering ni sejak lepas raya, banyak belanja keluar beli baju raya dan duit minyak. Pendapatan Google Adsense ni telah mengumbirakan aku bulan nih dan beri aku motivasi untuk lebih aktif dalam tulis blog. Selain adsense, korang boleh cuba dapat duit gak dari jomniaga ataupun terbaru korang boleh cuba pesaing google adsense bayar USD jugak.

Good luck!


Terima kasih kerana membaca Pendapatan ke 5 Google Adsense. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



57 Komen:

  1. Tahniah.. Bayak juga tu... Dapat RM3++... ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ini utk 3 bulan bro, target nak setiap bulan cam ni. bro pun boleh buat

      Padam
    2. dapat macam ni setiap bulan bagus la, nak kena gandakan usaha lagi sikit.

      Padam
  2. Balasan
    1. copat2 try, blog dah ready, confirm akaun adsense akan di approve oleh google.

      Padam
  3. wah macam best je adsense nih ni yang nak teruskan projek blog bahasa london nih

    BalasPadam
    Balasan
    1. bahasa melayu pun boleh pakk

      Padam
  4. Haha..memang menarik lahh..bila lah ada peluang nak daftar adsense ni..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. daftar skrg google.com/adsense

      Padam
    2. belum bersedia..harap maklum..hahahaha

      Padam
  5. wah info yang sangat baik..tak pernah cuba ...>>>http://bit.ly/1dKvdR8

    BalasPadam
    Balasan
    1. cuba try, confirm tak nyesal

      Padam
  6. Wah...susah nak dapat duit depa nih...hebat bro! tahniah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. biasa2 je bro, dah try ke? senang je, trafik tinggi lagi lah senang

      Padam
  7. tahniah. banyak tu. leh makan cendol banyak mangkuk. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. cendol pulut.. perghhh...sampai senak perut bro.

      Padam
  8. terbaiklah bro!

    tahniah yer...

    eh, bro terpampang no MTCN tu gmbr last.....hoho

    BalasPadam
    Balasan
    1. hoho.. lupa le plak, tapi takpe bro sbb dah cash out.

      Padam
  9. Adsense dah boleh letak kat blog bhasa Melayu ke?
    Aku last tanye bulan 6 dulu, adsense support ckp adsense did not support Malay Language, but support Indonesian language

    BalasPadam
    Balasan
    1. blog ni pun dalam bahasa melayu ni, iklan adsense kat ada kat blog nih. boleh jer.

      Padam
  10. Tahniah anda well done. AdSense mmg rock!

    BalasPadam
    Balasan
    1. nampak kat blog tuan adsense hehe, nak belajar le dari tuan, camne nak masukkan kat tgh2 post tuh... hehe... good luck tuan.

      Padam
  11. Salam bro, aku pun dah 3 kali keluarkan duit adsense nih, aku pun gunakan bank rakyat, sblm sblm ni ok ja, tetapi hari tu aku nak keluarkan x leh, dia minta no pin apa ntah, aku tanya no apa, dia kata no pin, ni sekuriti baru, sampai skrg aku x faham apa dia, aku bagi dah no MTCN tuh, tp dia kata no lain, errmmm, ke aku kena pi bank lain plak

    BalasPadam
    Balasan
    1. eh cam tu plak. Yang ni aku guna bank rakyat juga kat seksyen 23 shah alam, takde mninta no pin pun, proses cam biasa, ada MTCN dah boleh cash out. Takde info dr google lagi nih. Nanti bro boleh buat satu entri pasal no pin nih bila prob ni dah settle. selamat wanwidget.

      Padam
    2. aku ada ja duit dlm adsense nih, nih yg rasa macam esok nak try keluarkan duit nih, hehehe

      Padam
    3. byk mana bro? hehe.. gempak bro nih.. dgn myrujukan lagih.

      Padam
    4. adehh, tau myrujukan tuh, heheh

      Padam
  12. Nak tanya, jika kita dah ada akaun adsense, tapi sebum ni kita buat dalam BI, adakah sekarang boleh masukkan kod adsense dalam blog bahasa melayu kita? adakah kena ubah apa-apa dalam kod adsense tersebut?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak payah, ambil kod cam biasa jer.

      Padam
  13. saya dah 2tahun tunggu masih xkelaur statment untuk keluar kan duit :'(
    baki sudah dekat 1.5k tengok sini http://i.imgur.com/E4BLFN7.jpg huhuhu
    biasa berapa haribulan statment akan keluar?

    BalasPadam
    Balasan
    1. uik... ini sudah banyak nih, mungkin bro lupa ubah setting. Kat setting boleh sampau usd100, statement akan kuar. Kalau tak set, adsense tunggu bro request baru statement keluar.

      Padam
    2. la kena set amaun patup pun xder keluar statment hahaha...
      timo kasih boh..
      siap set dah http://i.imgur.com/TXQv2gC.jpg

      Padam
    3. macam2 le bro nih, gelojoh sangat sampai tak sempat nak baca arahan2 adsense nih

      Padam
    4. hebat bro main adsense nih...

      Padam
  14. apa yang tak kena dengan saya yer huhuhu
    dapat meseg:
    The payment we sent for your Google AdSense earnings on Nov 22, 2013 was unsuccessful.

    Please verify that your payment settings are correct and contact your payment provider to ensure any issues are resolved. You must resolve this issue in order to be paid.

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku tak pernah berlaku macam ni, tapi aku rasa ni ko kena masuk setting>payment setting>check payee name , form of payment - western union dan Payment schedule- monthly ($100 threshold), try skit bro

      Padam
  15. pening lah main adsense ni hahaha
    lepas setting balik dia proses balik...
    tengok: http://i.imgur.com/w9nO5ZO.jpg

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh nih bro, setakat ni takde masalah pun, silap setting je tuh

      Padam
    2. Alhamdulillah statment dah kuar,arini boleh pergi amik la hehehe
      terima kasih cik arman ;)

      Padam
    3. ok bro, bwk duit bebaik bro, tengok kiri kanan, kirim salam kat akak ya.

      Padam
    4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  16. Google Adsense dalam blog Bahasa Melayu bid dia tak tinggi... berbanding dengan content dalam Bahasa Inggeris yang mana boleh cecah $1 per click

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul bro, tambah skit lagi, kalau klik dr negara asia cam Malaysia ni, income rendah compare dgn klik dr us.

      Padam
  17. adeh bulan lepas dapat 400usd jer...
    bulan ni lagi slow harapkan klik singopura jer huhuhu
    tunggu statment kuar jer ni hehehe
    http://i.imgur.com/bKnRbbu.jpg

    BalasPadam
  18. Alhamdulillah statment dah kuar hehehe....

    bulan sebelum tu dapat 1k huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. bro ni takde tinggal jejak pun, nak gak kesan camne bro buat nih

      Padam
  19. Assalammualaikum..

    mselim3 mengikuti perbincangan kat atas macam menarik aje.. boleh try nie,,

    mselim3

    BalasPadam
    Balasan
    1. kena try google.com/adsense

      Padam
  20. Lepas saya kena banned sekali, lepas tu macam dah tak ada jodoh dengan adsense ni, asyik kena banned je wlaupun buat lain-lain akaun guna emel lain

    BalasPadam
    Balasan
    1. kena cek satu2 tu apa masalahnya

      Padam
  21. Banyak dapat tue.. tahniah.. Teruja pulak nak pasang adsense

    BalasPadam
  22. Dah 2 kali kena ban... rehat dulu kejap.. hehehe :)

    BalasPadam
  23. tahniah..tapi rasanya guna wire transfer lagi senang

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada kena caj tak?

      Padam