Home » , , , , » Review blog kakiblog.my

Review blog kakiblog.my

Edisi pertama projek yang aku namakan Projek Review Blog 2013 ( PRB2013) nih , aku nak review sikit blog kakiblog.my mengikut persepsi aku. Sebelum tu aku nak huha huha kan projek nih di mana blogger-blogger yang join saling tukar review blog ( dengan blog encikarman.com je ker atau mana-mana blog yang nak join, korang deal le sendiri hehe ) masing-masing untuk meningkat trafik secara sihat dengan mengambil ikhtibar daripada projek android kit kat oleh Google dan Nestle. Free je projek-projek cam nih oooo tapi aku paham kalau ada yang belum sudi nak join.


Review blog kakiblog.my


Blog ni ownernya rakan blogger aku gak ( cewahh ) bernama Mohd Hanafi Abdullah. Ini kalau exam SPM dulu-dulu depan belakang mesti laki je sebab ramai laki mula dengan nama Mohd ni.Haaa.. nampak nama domain tak? Apa yang tanggapan pertama korang bila tengok nama domain cam tu? Bagi aku tanggapan pertama ialah Mohd Hanafi Abdullah ni bersungguh-sungguh dalam berblog, sebab tu le guna nama .my. Aku agak-agak .my ni dalam rm100/sthn. Nampak tak mainan Mohd Hanafi Abdullah kakiblog.my ni.

Mengenai owner kakiblog.my


Dari segi balas komen, terbaik lah. Kalau korang blogger di luar sana yang selalu blogwalking, kakiblog.my ni masukkan dalam list. Confirm tak terkeciwa punya la. Template plak wordpress yang tak serabut, simple dan kemas, iklan tak banyak, loading time berapa ya.. jap jap..



Haa.. apa maksudnya nih? Aku pun kurang pasti, tapi laju je aku buka kakiblog.my nih.


Perunding Potensi Diri, emmm jarang orang bercita-cita macam ni, Dr. Fazilah Kamsah boleh di jadikan idola nih.
 

Niche blog kakiblog.my

 
030912_Lazada 300x250 IAmAndroid

Ake tengok-tengok, tenung-tenung, niche lebih kepada blogging sebab banyak info-info menarik pasal blogging ada kat kakiblog.my. Satu perkongsian yang bijak sebab boleh jadi bahan rujukan kepada blogger baru dan lama yang sentiasa mencari rujukan untuk memperbaikki teknik-teknik blogging. Sebab banyak blog-blog dalam BI yang tulis benda-benda nih dan langkah bijak di ambil oleh kakiblog.my untuk membuatnya dalam Bahasa Malaysia pula. Bagus bagus... teruskan usaha anda.

 

Buat duit online

 
Nampak gaya, kalau dari segi dapat duit dari segi program ppc ( pay per click ), tak berapa masyuk nih. Iklan ppc pun ada satu jer, nuffnang sidebar dan juga ppl ( pay per lead ) satu gak kat bawah nun di hujung sana ( tak berapa nak nampak nih ). Setahu-tahu aku ler, kalau nak serius dlm cari duit cara camne, iklan kena depan, atas, lagi bijak blend alam text, dengan kombinasi kaler yang sama untuk posting. Mungkin juga kakiblog.my ada ramuan sendiri, sapa tahu kan. Advertorial... emmm.. mungkin. Lagi masyuk dari iklan klik-klik ni kan.

 

Perenggang Akhir review blog kakiblog.my


kakiblog.my sebuah blog yang menarik dengan info-info pasal blogging, kalau tambah info-info teknikal sikit nih, boleh jadi rujukan untuk setting blog. Selain itu owner kakiblog.my ni handle satu lagi blog iaitu www.blog1malaysia.com. Kalau korang nak tahu pasal apa blog tuh, terjah le dengan segera tanpa segan silu. Akhir kata korang silalah singgah-singgah di www.kakiblog.my untuk info-info terkini dunia blogging serta tip-tip menarik. Psttt... bila nak add butang media sosial nih?

 


Terima kasih kerana membaca Review blog kakiblog.my. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



10 Komen:

  1. Yeah... Dah berbalas review nie :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. bro tak nak turut serta ke bro?

      Padam
  2. Ohh ada dua blog yer..hehe..baru tahu..

    BalasPadam
  3. wah review sesama sendiri rakan rakan yer, hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. bro, jom lah.. pe salahnya. on?

      Padam
  4. Idea yg baik gak ni.. bertukar review. Hmm.. mungkin boleh kawe consider di masa akan datang. Apa-apa kakiblog tu ada gak kawe lawat once a while. Boleh tahan blognya...

    BalasPadam
  5. Wah dah ade segmen review mereview ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak ajak bro join sekaki nih, bleh tak?

      Padam
  6. Memang sering masuk kat kakiblog tu..lepas ni boleh review blog saya pulak..hehe

    BalasPadam
  7. saya amat berterima kasih kerana buat review yang sangat jelas tentang kakiblog.my..pada mulanya saya bercadang blog ini sebagai blog amal..tak jana income kerana saya cuba fokus buat duit untuk blog yang satu lagi..tak sangka pula kerana blog ini lebih mendapat sambutan dengan rakan-rakan blogger

    BalasPadam