Home » , » Cara paling berkesan dan selamat apply akaun google adsense

Cara paling berkesan dan selamat apply akaun google adsense

Kali ni aku nak kongsi skit cara-cara untuk mohon akaun google adsense nih. Kalau dulu senang je caranya, masa aku daftar dulu lah, 5-6 tahun lepas kot, aku pun lupa. Main klik-klik jer dah boleh approve. Sekarang ni mungkin susah sikit la sebab dah makin ramai nak guna cari duit ikut adsense nih sebab paling utama ialah bayaran dalam USD, kalau konvert ke RM, dalam x3 cam tuh lah. Tapi ingat, buat duit online ni tak semudah yang di jangkakan ya, banyak-banyak bersabar.


Cara selamat apply akaun google adsense


Kalau korang serach, ada banyak cara yang kononnya senang dan cepat nak apply akaun google adsense nih. Aku tak pernah cuba pun cara-cara tuh semua. Aku nak bagitahu secara tak detail ( hari ni, nanti ada masa free skit, aku bg detail punya ) cara-cara yang betul apply akaun adsense nih.

Korang apply ikut bloh blogspot. Mula-mula korang kena ada akaun kat google le kan. Lepas login kat google, cari create blog, buat blog blogspot dulu. Cari niche yang bagus dok ada la... ataupun niche yang sesuai le aku maksudkan. Jangan sebarangnya niche plak ya. Niche ni macam tema blog korang la ( entri ni sesuai utk newbie ni ).

Lepas tuh, korang buat posting, 3-4 post ke, lagi banyak lagi bagus la kan. Posting mesti berkualiti la. Tunggu minimun 3 hari supaya post korang di index oleh google. Lepas tu baru apply akaun adsense. Ada link kat blogspot tuh untuk apply akaun adsense. KOrang godek-godek skit cari dekat widget tuh.

Good luck


Aku sarankan kepada yang masih tak tahu cerita pasal adsense nih, ikut lah cara paling selamat nih, nak guna cara shortcut takut tak menjadi plak ya.

Peace Yo!


Terima kasih kerana membaca Cara paling berkesan dan selamat apply akaun google adsense. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



14 Komen:

  1. dah beberapa kali apply ..semuanya kena reject mungkin boleh cuba lagi..


    BalasPadam
    Balasan
    1. camne boleh reject tu, ada alasan yg diberi tak?

      Padam
  2. saya berjaya aply adwords tu tapi yang satu lagi tu gagal

    BalasPadam
    Balasan
    1. dulu aku apply, senang je.. tapi dah lama le

      Padam
  3. sejak dah ke wp ni, den dah maleh sikit nak letak ads berbayar. letak affiliate je.. tu pun tak de la banyak sangat..huhu

    BalasPadam
  4. Boleh apply lebih dari satu akaun ke adsense ni ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. guna email lain2. min payment usd100, ada satu akaun ckp la

      Padam
  5. kene explain lebih details lagi bro

    BalasPadam
    Balasan
    1. dari semasa ke semasa akan ada perkongsian pasal adsense ni.

      Padam
  6. kena buat blog baru ke?
    dalam bahasa inggeris ke?

    BalasPadam
  7. Saya dah buat permohonan dgn google adsense, tapi jawapan yang diberi mereka menolak dengan alasan seperti berikut.

    - Saya terima replay pada 11 Ogos 2014 yg lepas.

    1- Bahasa tidak disokong.

    2-Tapak navigasi Sukar.

    P/S - Apa cara terbaik untuk kes saya ini. Semoga Encik Karman dapat membantu.

    Sekian, terima kasih.

    BalasPadam
  8. mr.google adsense suka tukar2 syarat bergantung pada blog ...
    ish3x

    BalasPadam