Home » , , , » Kalau hujung minggu, inilah lah kerjanya

Kalau hujung minggu, inilah lah kerjanya

Aktivit biasa aku kalau hujung minggu ialah basuh kereta le, basuh je vacumnya malas skit sebab malas nak tarik wayar panjang masuk dalam rumah.Nak pergi basuh kat kedai duit tak berapa cukup, elok beli je shampoo basuh keta basuh sendiri, lagi berbaloi kan. Tapi kalau takde masa, boleh je hantar basuh kat car wash. Pagi-pagi bangun ( hujung minggu je nih ), time2 orang lain masih belum bangun dan keluar dari bilik tidur lagih, masa ni le semangat skit nak basuh kereta. Lagipun belum panas lagih, sesuai sangat kalau nak habiskan sejam dua basuh kereta. Post lain tentang kereta kat sini.

Aktivit membasuh kereta


Gambar basuh kereta takde le sebab tengah basuh kereta, camne nak ambik gambar, basah plak kamera kan. Lepas basuh baru ambik gambar skit untuk perkongsian santai dgn yang sudi nak tengok.
Layan gambar skit:

Lepas basuh, kilat sikit2

Lepas guna kit car wax nih...

Kereta ada nampak sinar-sinar


Lap dengan air jer takut pudar plak benda ni

Apa kata kalau rajin bagi tayar bersinar skit, baru nampak basuh
Tayar murah ker.

 Amacam, korang suka tak basuh kereta? Ke terpaksa, macam aku sebab terpaksa.



Terima kasih kerana membaca Kalau hujung minggu, inilah lah kerjanya. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



8 Komen:

  1. Tak perlu basuh. Kalau basuh pun, petang dah kotor balik sebab kene bawak pergi site

    BalasPadam
    Balasan
    1. keje site ye, budak civil ke nih..hoho

      Padam
  2. sesekali buat hal dengan kamera tak salah heeee

    BalasPadam
  3. ini kalau daoat kt anak sur sahlahd ia suka bantu ayah dia tapi dalam masa sama dia main air gak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tul, kalau anak budakkecik sekali, makin lambat jadinya

      Padam
  4. masih tak puas hati kerana tak tunjuk gambar penuh kereta mewah tu! he..he..


    p/s:Jom Baca Entri Terkini Saya

    BalasPadam
    Balasan
    1. biasa-biasa je bro

      Padam
  5. Bab cuti kereta ni. Paling penting tayar tu mesti di wax..kalau tidak gerenti tak puas hati cuci kereta...

    BalasPadam