Home » , , , » Gambar kat kampung.. kenangan ooo

Gambar kat kampung.. kenangan ooo

Tengok-tengok gambar raya haji lepas, ada lagi gambar belum share dgn kekawan nih, gambar kat kampung best ooo.. kenangan dan nostalgia. Maklumlah lah sekali sekala balik kampung kat Gua Musang Kelantan yang bercuaca sangat sejuk pada waktu malam, kabus boleh nampak lagi ooo time pagi-pagi. Gambar-gambar tak seberapa sebab gambar ni sekitar rumah jer, takde gambar-gambar jalan-jalan keliling kampung melihat tempat main masa kecik-kecik dulu.

Korang mesti biasa kan, masa hujan makan ubi kayu dengan ikan kering dan juga kelapa muda yang di parut atau duduk bersantai di gerai bawah pokok jambu sambil makan colek - buah jambu atau betik cicah cuka/kicap+lada+belacan+gula+garam. kenangan ooo...


Jom layan gambar skit


Untuk ke gunaan di dapur

Betik

Limau besar.. limau apa eh?

Pokok salak

Budak kecik takde masalah

Posing ke tuh?

Tebu pun ada

Pokok-pokok bunga

Depan rumah.. banyaknya pokok

Tepi rumah.. macam-macam ada

The ubi kayu

2 dara pingitan

Anak-anak buah

Suka dapat aiskrim
Apa plak kenangan kecik-kecik yang korang tak dapat lupakan? Dedah skit rahsia korang.


Terima kasih kerana membaca Gambar kat kampung.. kenangan ooo. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



3 Komen:

  1. Aku suka makan limau yang besar tue... Sedap... Buah salak pun sedap jugak, cuma ade kelat2 sikit

    BalasPadam
  2. teringin pula nak mengunyah tebu....

    BalasPadam
  3. macam2 ada kalau kat kg nih, tengok belakang rumah jer

    BalasPadam