Home » , , , » Makan cendol di Restoran Ansari Famous Cendol Taiping - Tengok gambar skit

Makan cendol di Restoran Ansari Famous Cendol Taiping - Tengok gambar skit

Aku suka gak cendol ni weh, tapi tak le fanatik sangat. Masa cuti raya haji lepas, aku berkesempatan pegi makan cendol kat Taiping, kenapa Taiping, ikut aku lah sebab ni cerita aku hoho.. aku ada kaum kerabat kat sana walaupun aku asal Kelantan. Ada satu restoran cendol ni, sangat famous kat Taiping - Restoran Ansari Famous Cendol. Semua kaum ada makan dan minum cendol kat sini, tak kira bangsa. Time-time cuti, takyah citer, meja sure penuh sampai ada yg kena tapau je - beratur dan bawak balik rumah. Aku cam biasa mesti nak makan kat kedai nih jugak sebab feel dia lain skit. Tambah-tambah mood cuti kan.


Makan cendol di Restoran Ansari Famous Cendol Taiping 



Tengok, org tengah beratur

Cendol pulut, best!

Belum cukup umur lagik

Kecik pun layan gak

Jangan tenung lama-lama

The blogger

Suasana

Bakal penulis blog
 Best gak sekali sekala makan minum kat luar walaupun aku memang selalu makan minum kat luar. Minggu depan sempena cuti Deepavali, aku nak pegi jalan Johor plak, dengar citer hotel dah tempah. Bakal menyusul minggu depan gambar-gambar di Johor plak - Desaru rasanya. Kalau korang sudi nak tengok aku jalan-jalan boleh je kat sini.


Terima kasih kerana membaca Makan cendol di Restoran Ansari Famous Cendol Taiping - Tengok gambar skit. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



17 Komen:

  1. kek somban pu ado cendol best gak. tapi den belum pernh share lagi tempat tu kat blog atau instagram :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. kena share nih..gambar awek jgn lupa taruk sekali

      Padam
  2. Balasan
    1. sama2, yg ada pulut dan kacang

      Padam
  3. Sedap cendol kat sini yea.macam pernah dengar orang cerita makan kat sini sedap.

    BalasPadam
    Balasan
    1. biasa ada org singgah sini

      Padam
  4. cendol pulut? nampak berbeda warna daripada cendol di Jakarta, lebih terang sedikit. hmmmmm, next time ke Malaysia mesti pergi ke Taiping sini. hehehe.

    BalasPadam
  5. tu dia. cendol taiping dah mai dahh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. pencinta cendol kena try nih, plus highway arah utara, keluar cangkat jering, cari bandar taiping

      Padam
  6. kat tempat aku skang musim hujan..jadi kurang la sikit selera aku nak makan cendol ni

    BalasPadam
  7. alahai rugi tak cari restoran ni masa pergi taiping baru-baru ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. tgh2 pekan taiping

      Padam
  8. Cendol + kacang merah + krim jagung manis + pulut...herm, memang best in the world. EK.

    BalasPadam
  9. cendol makan time hujan sedap ni.....feeling jap..haha

    BalasPadam
  10. taiping bila nak pergi hiii..perak taipig tunggulah..sedap menyentap tu ada tambah 2 kali tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. sekali dah cukup sbb ramai lagi nak duduk kat meja.. hoho.. baiknya promo

      Padam