Cek ke 5 Nuffnang

Hari ni bertambah kaya sebanyak 50 inggit hoho. Walaupun aku dan nuffnang hampir bercerai, sempat juga aku dapat cek nuffnang nih, untuk kali terakhir ke nih? Aku pun tak pasti lagik sebab dah banyak iklan nuffnang aku keluarkan dan ada satu dua aku masuk balik sebab sayang gak berpisah dengan nuffnang nih kan, pernah dapat duit dari nuffnag le katakan. Walau apa pun, nuffnang ni bagus gak, tak banyak kerenah nak apply, nak pasang kat blog pun senang jer, sesuai untuk newbie, aku rasa. Aku ada sebut [asal pendapatan nuffnang ni dalam entri cek ke 5 Nuffnang pada bulan Ogos lepas.

Cek ke 5 Nuffnang



Cuba bayangkan, daripada bulan Ogos baru sekarang aku terima cek nih, lama tuh lebih daripada 2 bulan gak tunggu nih sebab akaun aku bukan gliteratti, bukan eksklusif kata nuffnang. Kalau bukan gliterrati nih, iklan pun susah nak dapat, income pun ciput jer. Kalau korang nak betul2 buat duit dengan nuffnang nih, perkara pertama, pastikan akaun nuffnang korang gliterrati, ini mesti. Kalau akaun nuffnang korang tetiba bertukar jadi akaun biasa-biasa jer, ubah balik setting terakhir blog korang tu ke asal. Agak bijak gak nuffnang detect benda-benda cam nih.




Sedikit Tip Nuffnang


  • Kedudukan iklan kena mantop, lokasi paling senang nampak. Jangan malu-malu nak letak iklan depan-depan blog.
  • Trafik blog mestilah penting
  • Akaun mesti gliterrati
  • Tukar-tukar profile blog dalam akaun nuffnang 3 bulan sekali
  • Masa jawab soalan kat nuffnang ( ala jawapan yg klik tu ), klik jawapan yang macam bagus
  • Silalah tengok iklan nuffnag kat blog aku nih, nanti murahlah rezeki nuffnang korang.


Terima kasih kerana membaca Cek ke 5 Nuffnang. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



22 Komen:

  1. boleh belanjan abc satu? tahniah hasil dari beblog mesti senyum ya dak

    BalasPadam
    Balasan
    1. rasa lain macam skit kalau dapat duit online nih

      Padam
  2. Takpe. Rezeki jugak tu. Mungkin kat Nuffnang je kecik, income dari yang lain-lain macam Adsense mungkin dapat lagi besar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau ada rezeki, boleh tuh

      Padam
  3. tahniah bro, bertambah rezeki hujung tahun, kira bonus ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. rezeki anak-anak, boleh beli mainan ni

      Padam
  4. Antara yang paling mudah nak daftar...tahniah!

    BalasPadam
  5. tahniah..bila dapat pendapatan dari blog memang ada rasa kepuasan kan :)

    BalasPadam
  6. lama dah aku tak login akaun nuffnang aku nih..

    BalasPadam
  7. tak pernah lagi merasa duit nufnang..
    tahniah bro....

    BalasPadam
  8. tahniah
    Sop baru beberapa kali jer dapat :(

    BalasPadam
  9. harap rezeki kekawan lebih murah lagik.

    BalasPadam
  10. tahniah bro, den duit ckup je cume xnk cash out lg

    BalasPadam
    Balasan
    1. kumpul byk skit, jimat singgit

      Padam
  11. dapat RM50 kira sangat baik tu..saya setakat ini cuma dapat RM1.00 setelah hampir setahun berblogging dan ada dua blog yang dipasang iklan nuffnang...share kisah sedihlah pulak!

    p/s:Entri terbaru saya.... Blogger Aka Pegawai Pemasaran

    BalasPadam
  12. Tahniah bro..deme meme hebat buat duit dengan iklan..traffic blog PK ciput jer..emmm

    BalasPadam
  13. Tahniah... semoga bertambah rezeki lg

    BalasPadam