Home » , » Florida miliki roller-coaster tertinggi di dunia pada 2016

Florida miliki roller-coaster tertinggi di dunia pada 2016

Sebuah syarikat merancang untuk membina sebuah roller-coaster yang paling tinggi di dunia di Florida, lapor portal berita News Channel 5 kelmarin.Syarikat US Thrill Rides LLC mahu membina roller-coaster itu dengan ketinggian 198.12 meter yang mempunyai dek pemandanga. Bagaimanapun, pihak syarikat tersebut tidak memberitahu lokasi sebenar di Florida yang akan menempatkan roller-coaster itu.Ia dijadualkan siap pada tahun 2016.

Restoran



Ketika ini, roller-coaster yang tertinggi di dunia terdapat di New Jersey, AS dengan ketinggian 138.98 meter.

Terdapat dua buah restoran dan kedai di menara roller-coaster baharu itu.
Kos untuk membina roller-coaster itu dianggarkan sebanyak AS$20 juta (RM64.24 juta) hingga AS$60 juta (RM192.72 juta). - Kosmo


Terima kasih kerana membaca Florida miliki roller-coaster tertinggi di dunia pada 2016. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



9 Komen:

  1. tak berani puteri nak naik dalam roller coaster tinggi camtu..hehe

    BalasPadam
  2. Ahh yang rendah pun saya takut nak naik..ini kan pula yang tinggi..hehe

    BalasPadam
  3. bagus infonya mas. Sangat bermanfaat untuk saya :)

    BalasPadam
  4. sangat bermanfaat untuk pengetahuan saya..nice share broo

    BalasPadam
  5. buset deh ngeri amat mas, sampai kaya cacing bentuknya, hehehe

    BalasPadam
  6. Alahai tinggi sangat, kawe gayat...

    BalasPadam
  7. Dulu2 berani... la ni bile dah kawin dah ade komitmen.. dah kureng plak sifat adventurous tu.. haha

    BalasPadam