Home » , » Moto G - Smartphone Motorola

Moto G - Smartphone Motorola

Motorola Mobility akhirnya secara rasmi memperkenalkan telefon pintar terbaru mereka, Moto G. Telefon pintar ini turut tergolong dalam kategori telefon pintar dengan harga yang berpatutan. Kalau tak cukup duit, boleh cari duit online seperti akuTersedia dengan beberapa pilihan cover belakang berwarna-warni, pengguna boleh memilih antara warna putih, hitam, biru gelap, biru terang, kuning, merah serta merah jambu.


Selain itu, Moto G tang dilengkapi skrin 4.5 inci mempunyai resolusi 720 x 1280 piksel di bahagian depan. Skrin tersebut dilengkapi dengan lapisan pelindung Gorilla Glass 3. 



Quad Core Snapdragon



Memiliki prosesor quad core Snapdragon 400 dengan kelajuan 1.2Ghz. Tenaga prosesor tersebut akan dibantu dengan RAM sebesar 1GB. Manakala terdapat kamera 5MP dan kamera 1.3MP di depan. 



Moto G ini menggunakan OS Android Jelly Bean 4.3. Pihak Google sebagai pemilik Motorola Mobility khabarnya bakal menyediakan update Android KitKat 4.4. 

Laporan awal menyatakan, telefon pintar ini akan dijual secara global, mulai dari Brazil dan beberapa negara Eropah pada bulan ini sebelum melanjutkan ke pasaran Asia, Timur Tengah dan Amerika pada Januari 2014. Bayo je dengan kredit kad dulu, dapat duit adsense baru bayo balik.


Terima kasih kerana membaca Moto G - Smartphone Motorola. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



7 Komen:

  1. boleh dicoba yang satu ini, tapi sepertinya lebih baik tunggu sampai Android Kitkat keluar ya :)

    BalasPadam
  2. kemas dan cantik juga rekabentuknya. dengan berbagai pilihan warna lebih menatik minat lagi tanpa perlu tambahan.

    BalasPadam
  3. banyak betul keluaran smartphone yang baru sekarang ni..yang ni pun menarik rekabentuknya :)

    BalasPadam
  4. Wahhh berita gembira ni bagi saya..hehe

    BalasPadam
  5. hafizul mau angkat satu ker atau dua

    BalasPadam
  6. pilih yang mana satu berkenan jangan sampai rambang mata ya

    BalasPadam
  7. menarik gak phone ini..kebetulan aku tgh survey phone yang bukan golongan mainstream..buat masa sekarrang aku tengah compare nexus dan lenovo..mungkin aku boleh compare skali motorola ini nanti..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam