Tips Membeli 1 Rumah Setiap 2 Tahun

Ramai yang sedang bercuti di hujung tahun. Ada yang isi masa cuti dan pergi ke seminar pelaburan hartanah.Ada yang baca buku pelaburan hartanah. Ada yang pergi 'shopping' rumah, sebab tahun ini adalah tahun terakhir projek perumahan boleh memberikan Developer Interest Bearing Scheme (DIBS).


Tahun ini juga tahun terakhir di mana pemaju perumahan boleh memberi diskaun untuk projek-projek perumahan. Mulai tahun depan, harga rumah di dalam Sell and Purchase Agreement mestilah harga bersih selepas diskaun (Nett Price).



Jadi, tidak hairanlah ramai yang sakan beli rumah bulan ini!




Tips Membeli 1 Rumah Setiap 2 Tahun


Tapi, bukankah bagus kalau anda boleh beli rumah setiap 2 tahun?


Seorang usahawan, penulis dan speaker, tuan Wahi Abd Rashid, telah berkongsi pengalaman beliau membeli rumah setiap 2 tahun di dalam ebook terbaru keluaran beliau.


Antara tips yang dikongsikan adalah:

  • 6 langkah yang anda perlu lakukan sebelum anda membeli rumah pertama
  • Panduan lengkap bagaimana nak mudah dapat pinjaman perumahan
  • Teknik KONTROVERSI: Bagaimana nak menyusun strategi kewangan anda supaya anda nampak hebat di mata pihak bank
  • Teknik bagaimana membeli rumah jika anda bergaji RM2000


Saya sendiri seronok membaca ebook karya tuan Wahi Abd Rashid ini, dan syorkan kepada anda jika anda. Sangat sesuai untuk dijadikan sumber inspirasi, terutama jika anda dah kehabisan idea untuk melakukan pelaburan hartanah.



Dapatkan ebook "Rahsia Pinjaman Rumah: Beli Rumah 2 Tahun Sekali" jika berkesempatan.


Semoga sama-sama kaya dan berjaya.


Terima kasih kerana membaca Tips Membeli 1 Rumah Setiap 2 Tahun. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



16 Komen:

  1. lau gua bleh buat mcm ni kan best...jadi jutawan hartanah gitu

    BalasPadam
  2. Bila agaknya nak dapat buat macam ini.. banyak dapat rumah nanti.

    BalasPadam
  3. boleh cuba jingok ebook tu, kali je berguna wat saya pak cik!

    BalasPadam
  4. mesti menarik dan banyak ilmu yang dikongsikan dalam ebook ni.

    BalasPadam
  5. Assalam
    Terima kasih ya infokan tips ini

    BalasPadam
  6. Good afternoon and happy holidays, I came to visit on this holiday, while bringing great puzzle FREE

    BalasPadam
  7. Greetings friends, I came to visit on this holiday, while bringing the latest games android full version FREE Download

    BalasPadam
  8. selamat siang dan salam perkenalan ya

    BalasPadam
  9. kunjungan perdana, salam perkenalan

    BalasPadam
  10. ilmu nak kena cukup, praktikkan dan mesti ada strategi yang mantap... juga sokongan dari mana2 pihak yang ada dana ..

    BalasPadam
  11. memang susah saya nak tackle menda ni..hehe

    BalasPadam
  12. lagi banyak rumah lagi bagus...harga aset ini selalunya naik...peluang untuk kaya memang luas

    BalasPadam
  13. aku rasa hartanah paling best la, modal nak kena beso ni, tak pun akaun ken a cantik

    BalasPadam
  14. Takda pengalaman dan pengetahuan langsung aku bab beli rumah ni.

    BalasPadam
  15. Emm yang ni memang seronok..bab hartanah ni kalau ada ilmu dan minat memang boleh bikin senang..hehe

    BalasPadam