H12 Media , Alternatif google adsense, create akaun publisher korang secara percuma

Beberapa hari lepas, aku ada tulis pasal earning google adsense aku, tak banyak tapi berbaloi le dengan masa yang aku habiskan depan pc nih, tak banyak pun masa aku duduk depan pc nih update blog dan sebagainya. Mesti korang frust kan pasal adsense, nak register susah kan. Register tak susah, cuma nak approve tuh yang ambil masa skit kecuali blog korang betul-betul power le kan. Kalau dulu, serius sangat senang google nak approve adsense nih. Mungkin yang mohon tak ramai kot, masa tu le aku mohon akaun adsense dulu, tak banyak songgeh masa tuh. Selain adsense, ada lagi program yang dah ramai buit duit secara online nih.


Aku nak kongsi ni


Kali ni aku nak share sesuatu yang aku rasa ramai belum cuba lagi. Malah blogger lama-lama pun aku rasa belum tahu lagi benda nih, tambah pula yang baru. Aku pun baru je jumpa benda nih, lebih kurang adsense dan bagi aku alternatif terbaik untuk adsense! Serius bro.

Kalau korang ada website, blog atau ada buat apa-apa bisnes online, korang kena cuba benda nih. Bukan benda baru pun, dah lama cuma baru tahun ni diorang pasarkan secara terbuka, kalau sebelum ni, limited jer, ekslusif le kot.

Ok, benda ni penyedia iklan macam adsense jugak, bukan dari Malaysia. Kalah nuffnang dan advertlet! Nak daftar senang. Macam je bunyinya kan, tapi betul best. Aku baru je guna benda nih setelah kawan kenalkan kat aku. Nak setting iklan senang je, pilih jenis iklan apa, copy paste kod macam iklan lain gak. Bayaran dalam USD. Pasal rate iklan jangan risau, eCPM yang diberikan amat tinggi hingga cecah 0.6eCPM. Bayaran pulak, guna paypal dan wire transfer kalau income tu banyak sangat ( lebih USD 500 ).

Alternatif google adsense, create akaun publisher korang


Benda boleh guna serentak dengan adsense, no prob takde ganguan, nampak macam adsense gak. Benda ni bukan macam cpc adsense. Ada perkiraan sendiri, ada cpc, cpm dan cpa. Aku cadangkan korang fokus ke CPM, lagi tinggi eCPM korang, lagi besar payment. Kalau klik kurang, tipnys korang kena utamakan page impression.

Penyedia perkhidmatan ni sebagai alternatif kepada kekawan yang kena banned adsense atau yang rasa susah nak daftar adsense tapi blog masih berjalan lancar. Rugi ooo kalau trafik ada tapi takde income. Jadi kalau korang dalam kategori nih dan juga dah rasa bosan dengan nuffnang dan advertlerts, cubalah benda baru tak baru, lama tak lama nih : ALTERNATIF ADSENSE, NUFFNANG DAN ADVERTLERTS!

tips buat duit h12
Contoh pendapatan dengan h12 Media


Silahlah create akaun publisher korang masing-masing.




Susah dapat klik, main impression


Kalau korang tengok bahagian impression tuh, itu bukan merujuk kepada real visitor tapi jumlah berapa kali orang tengok iklan dalam tempoh tersebut. Contohnya, dalam satu hari ada 10k page view, impression mungkin cecah 50k sebab korang letak iklan banyak kat header. Jadi 1st impression jadi double atau triple.

Setiap impression akan di update sekali sejam, graf kat dashboard sekali sehari. Boleh baca graf dengan baik-baik, kalau impression banyak tapi CPM rendah, sila tukar lokasi iklan, kena experiment le skit.

CPM = cost per impression = 0.001/1000 impression = USD0.1 (earning )

Bayaran, kalau 5 USD guna paypal, kalau cecah 500 USD guna wire transfer.


buat duit h12 media
Jenis-jenis iklan dalam h12 media



Create akaun publisher


Jadi, apa korang rasa? Minat tak, tak cuba tak tahu kan. Dah kata adsense susah nak approve akaun. Yang ni senang approve dan bayaran pun dalam USD gak. Aku sebagai rakan blogger amat-amat galakkan korang create akaun publisher hari ni juga sebab lama-lama nanti korang lupa dan create akaun nih sekejap jer, tak banyak songgeh, approval dalam 2-3 hari sahaja.


Good luck!


Terima kasih kerana membaca H12 Media , Alternatif google adsense, create akaun publisher korang secara percuma. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



32 Komen:

  1. Yap, marilah cuba google adsense. Yehh!

    BalasPadam
    Balasan
    1. cuba alternatif adsense ni bro, tak nyesal

      Padam
  2. ada cuba malas erk..text tulah bro .wah banyak dapat ni ya tak

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku belum berjaya lagi dgn yg baru nih, tgh cuba di blog

      Padam
  3. Assalamualaikum. sheila tak pandai huwaaa baca pun tak paham camne nak apply. hihihi btw nice entri :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. buka akaun senang je, masuk kat sana, isi borang tuh, nanti diorang akan approve dalam masa 2-3 hari jer. Lepas tuh ambil kod ( macam kod nuffnang tu ) letak kat blog. tu jer. boleh cuba nih.

      Padam
  4. Balasan
    1. senang je, cuba ler

      Padam
  5. macam best aje benda ni. Nak cuba juga. Terima kasih yea bro arman.

    BalasPadam
    Balasan
    1. senang approve ni bro, free je akaun publisher tuh.

      Padam
  6. Pernah try adsense dulu, tapi fedup sebab banyak songeh sangat...Nak try sekali lagi takut pisang berbuah dua kali....

    BalasPadam
    Balasan
    1. mula2 try dulu ilmu tak banyak kot, skrg ilmu dah bertambah, boleh cuba lagik

      Padam
  7. ternyata banyak juga ya kak pilihan selain adsense untuk cari uang dari blog :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yang ni pilihan lain selain dari adsense

      Padam
  8. Emm saya agak susah nak memahaminya..kena try sndiri baru leh agak macam mana..thanks kongsikan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh try yg nih, free je nak try tuh. Ads yg keluar dari tepi atau bawah pun ada... macam jenis ads ada, pilih, ambil kod, copy paste kat widget.

      Padam
  9. bila letak iklan ni..apa akan jadi dgn iklan nuffnang kat blog nanti..

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya belum cuba letak sama dgn nuffnang, kalau dgn adsense ok takde effect. Kalau nuffnang MUNGKIN status geli2 akan hilang, saya tak dapat pastikan sbb belum cuba iklan ni dgn nuff.

      Padam
  10. emm..bagus juga cuba nie..mana tahu ada hasilnya nanti!

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh cuba, senang je register dan free

      Padam
  11. dah ada dah akaun adsense tapi tak monitize kan lagi. belum masanya rasanya. :)

    BalasPadam
  12. Balasan
    1. boleh cuba tapi tak sebagus adsense.

      Padam
  13. Balasan
    1. cara pasang ads ni macam install ads lain gak..

      Padam
  14. pernah letak iklan ni,tapi fuhh..kaw2 jugak la yang kluor,ramai yg komplen sbb pix kat iklan tu banyak yg seksi seksa...akak tgk pun sakit mata memandang,so akak buangkan aje la

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul, stage awal mmg iklan cam tuh, bila lama2 baru nmpk iklan lain.

      Padam
  15. fuhh.. banyak betul tempat buatduit kat blog

    BalasPadam
    Balasan
    1. banyak gak bro, cari yang sesuai dan selesa

      Padam
  16. Ini iklan yang selalu keluar pop-up window ke tuan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. iya. Boleh pilih jenis ads lain kalau nak.

      Padam