Home » , , » Cara Semak Status Pendaftaran MUET Sesi Mac 2014

Cara Semak Status Pendaftaran MUET Sesi Mac 2014

Semakan status pendaftaran calon peperiksaan MUET (Malaysian University English Test) untuk sesi Mac 2014 sudah boleh dibuat bermula 3 Jan sehingga 3 Mac 2014. Semakan boleh dibuat melalui SMS menggunakan khidmat mySMS di mana Caj perkhidmatan 15 sen akan dikenakan untuk penghantaran dan 20 sen untuk penerimaan.

Berikut adalah cara menyemak pendaftaran calon MUET melalui SMS:

  • Taipkan
    MUET INFO [No. Kad Pengenalan]
    pada telefon mudah alih dan hantarkan SMS ke 15888.
Cara Semak Status Pendaftaran MUET Sesi Mac 2014 Melalui SMS - imej
semak-pendaftaran-MUET-2014

Panduan Lulus Band 6 MUET

Jika anda atau pun anak anda, nak ambil MUET selepas nih, saya cadangkan baca ebook panduan lulus MUET ni. Ebook ni di tulis oleh penanda kertas MUET dan di antara kandundannya ialah:

Bab 1 : Pengenalan
Bab 2 : Apa itu MUET?
Bab 3 : Speaking Paper (800/2)
  • Perkara Yang Perlu Dilakukan Semasa Speaking Exam
  • Contoh Soalan Peperiksaan Speaking
  • Gambaran Bagaimana Task A Dijalankan
  • Gambaran Bagaimana Task B Dijalankan
  • Kelemahan Calon Semasa Peperiksaan Speaking
Bab 4 : Reading Paper (800/3)
  • Panduan Menjawab Soalan Reading
  • Cara Mencari Makna Perkataan Tanpa Guna Kamus
  • Contoh Soalan Reading
Bab 5 : Writing Paper (800/4)
  • Cara Menjawab Soalan Writing
  • Senarai Perkataan Untuk Membuat Analisa
  • Contoh Soalan & Jawapan Paper Writing
Bab 6 : Listening Paper (800/1)
  • Panduan Menjawab Ujian Listening
  • Tips Memperbaiki Kemahiran Mendengar
  • Tips Menjadi Pendengar Yang Baik
  • Contoh Soalan Listening
Bab 7 : Panduan Menghadapi Peperiksaan
  • Sebelum Peperiksaan
  • Semasa Peperiksaan
  • Selepas Peperiksaan
Bab 8 : Penutup

Di harap ini boleh membantu anda atau anak-anak anda. Bagi kat couple pun boleh nih.Anda boleh dapatkan ebook Panduan Lulus Peperiksaan MUET Dengan Cemerlang ( Band 6 ) sekarang!

panduan lulus muet band 6



Semuga berjaya!


Terima kasih kerana membaca Cara Semak Status Pendaftaran MUET Sesi Mac 2014. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



8 Komen:

  1. Ingat dulu masa ambil Muet..hehe, nasib baik dah lepas band 3.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kira terror gak le nih

      Padam
  2. siapa ada amik paper jum semak mesti debar dalam hati tak terkata ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..cam ada pengalaman jer

      Padam
  3. teringin juga nak ambik..saja nak test power in english

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah veteren, x yah ambik bro

      Padam