Home » , , » Pendapatan ke 6 google adsense USD104.46

Pendapatan ke 6 google adsense USD104.46

Fulamakkk.. akaun adsense aku dah tunjukkan tanda-tanda payment nak masuk, pemain adsense kata pip, maknanya link untuk payment dah muncul dalam akaun adsense dan bila-bila boleh le cash out duit adsense tuh kat tempat-tempat yang sesuai. Kalau aku, aku suka keluarkan ikut Western Union di Bank Rakyat. Ini salah satu lagi cara buat duit secara online nih selain dari banyak-banyak lagi cara buat duit internet yang lain. Ada juga alternatif kepada adsense, atau yang kena banned adsense atau yang lama dengan nuffnang dan advertlerts, boleh cuba program alternatif kepada adsense nih.

Kenapa Adsense?


Adsense ni google punya lah. Bayaran dalam USD. Iklan pulak steady. Hanya letakkan kod adsense, iklan yang keluar akan berubah-ubah mengikut post korang, kira related denga post blog la. Iklan adsense nih boleh letak sekali dengan nuffnang dan iklan-iklan lain, no hal setakat nih. Nak tahu detail macam mana nak cash out duit google adsense nih, baca entri cara tunaikan duit adsense.




Belajar Adsense


Kalau nak cepat dapat duit dari adsense nih, kena belajar le dengan yang lebih mahir. Kalau nak main try dan error pun boleh gak ler, tapi lambat skit le income tu naik, maka lambat le dapat duit. Kalau belajar atau baca daripada pemain-pemain ( ni istilah yang di gunakan ) adsense, cepat le skit nak dapat duit tuh. Lagi satu dapat le belajar trick-trick yang di gunakan, takkan lah nak cuba satu-satu helah tuh, ambil masa lama. Ikut je apa yang telah otai-otai adsense buat, insyaallah boleh le buat duit dengan adsense.

Panduan Adsense




cara daftar akaun adsenseAda banyak buku atau ebook tentang adsense nih, tapi sebagai rakyat Malaysia, aku rekeman korang baca ebook dari orang Malaysia gak ler, sesuai dengan situasi kita kat sini. Panduan Jana Wang Adsense ni, ada info tentang adsense nih. Kalau nak kumpul info satu-satu kat google pun boleh gak, tapi lambat. Ini cara yang lebih baik dan pantas, ikut je step dan tip adsense yang di berikakan.

Dia adsense ni bukan sesenang buat blog, lepas tuh posting. Kena ada strategi dan teknik untuk berjaya dan dapat duit banyak.


Sebagai contohnya, sila tengok maklumat di bawah:


High Paying Keywords
Keyword memainkan peranan penting untuk hasil yang lumayan


Teknik-teknik macam ni akan di ceritakan dalam ebook nih, dan juga strategi yang lain. Apa salahnya melabur skit untuk dapat ilmu dan pulangan yang lebih baik. Ada juga kerja part time lain yang best duitnya kalau korang rajin.


Terima kasih kerana membaca Pendapatan ke 6 google adsense USD104.46. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



60 Komen:

  1. Bila la kawe nak merasa duit adsense ni. Huhu. Tahniah2. Semoga bertambah2 lepas ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bulih boh, kawe buat gituh2 jah ni, dok sungguh mano

      Padam
  2. seratus lebih dolar tu kalao tukar duit Malaysia banyak tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. bro, ni bkn sebulan nih, rasanya 6 bulan kot

      Padam
  3. Eh.. bole plak bro letak adsense kat web melayu eh

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh je bro, tapi earning tak byk macam blog bi

      Padam
  4. fuhhh..ni hang letak kat blog mana? bm ke bi?

    BalasPadam
    Balasan
    1. semua blogs bm bro, blog bi baru set up, lum ada hasil

      Padam
  5. alhamdulillah rezeki yang muncul tidak mengira waktu. boleh beli apa patut ya

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh jln cny nih

      Padam
  6. Balasan
    1. sekali sekala bro, harap2 lebih laju lepas ni

      Padam
  7. Balasan
    1. sikit2 je bro, ramai lagi hebat di luar sana

      Padam
  8. bestnya dapat duit. Dalam USD pulak tu. Baru nak try dengan adsense ni...Tahniah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. tahniah, jalan yg betul tuh. fokus fokus

      Padam
  9. dah lama mengidam adsense. tapi blog BI tu tak pernah lepas.. haha!

    BalasPadam
  10. terbaik bro..rezeki dah masuk..

    BalasPadam
    Balasan
    1. asyik bro je masuk, gua nak gak merasa sekali sekala

      Padam
  11. Alhamdulillah dan tahniah bro. RM300++ tu . mudahan terus suskses lepas ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. big bos, tq, satu motivasi ni

      Padam
  12. tahniah bro ajar laa geng camne nk request Google Adsense ni hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh boleh bro, cara apply dulu senang jer, skrg mungkin susah skit. Nanti ada masa aku buat study cara senang nak apply adsense skrg.

      Padam
    2. bro boleh cuba ni dulu, macam adsense gak
      http://www.encikarman.com/2014/01/alternatif-google-adsense-create-akaun.html

      Padam
  13. tahniah encikarman..boleh belajar sama encikarman ke?

    BalasPadam
  14. hebat dh ni..ohooo..masih sabar lg nk tggu cash out..ehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. main blog ni kena banyak sabar kan

      Padam
  15. lama dah mengidam
    odar x pernah dapat huhuhuh

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama cam aku dulu, tak pernah nak mimpi dpt duit dr adsense nih, tapi sabar lama2 boleh bro.

      Padam
  16. pengen juga, bagi tipsnya donk pak cik :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. dari semasa ke semasa aku ada sediakan tips, rasanya sesuai utk blog2 yg sedang2 cam blog ni gak.

      Padam
  17. Wahhh...kalau tumpukan yang ni jer pun dah makan tak habis ni..emmm seronok la..saya jer yang tak ada rezeki lagi ngn ads ni..emm..tahniah bro..

    BalasPadam
    Balasan
    1. affiliatte bro pun makin kencang tuh..

      Padam
  18. salam bro..nak tanya teknik dlm e-book jana wang adsense 2.5 tu masih berkesan lagi ke? sbb e-book tu launch masa thn 2010-2011..nak tau juga..klw masih berkesan ingat nk beli..

    BalasPadam
  19. berkesan, aku pun guna teknik lama2 gak.

    BalasPadam
  20. salam tuan..tahniah2..nak bertanya sedikit.. boleh ke letak iklan Adsense sekali dengan iklan Lazada Affiliate dalam satu blog/web.. Takut lak kena ban Adsense..

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh. dgn nuff dan advertlet pun boleh tuan

      Padam
  21. Ok.Terima Kasih atas info..sy baru berjinak2 dgn Adsense ni adalah USD43..Takut kena Ban pulak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau kena ( dalam apa2 kes ), boleh buat rayuan, saya dah banyak kali buat rayuan, ok jer. boleh lepas tapi kes tak berat ler.

      Padam
  22. terbaik ni. banyak kali dah cash out dah dikira otai dah ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. takde le otai, ramai lagi di luar sana yang sekali cash out gedebuk ribu ribu.. tapi adsense ni platform yg baik utk buat duit. boleh cuba.

      daftar sini google.com/adsense

      Padam
  23. Boleh saya tahu mana blog (with malay language) Encik yang ada google adsense?

    BalasPadam
  24. Encik karman boleh ajar sy tak.akaun adsense dah ade aperove by google tp camne nak link kan ke blog plak.sbb sblom ni link ke utube.kalo boleh ajar la.sy newbie lg ni.pastu page tu kat akaun adsense 0 je cam takde org view

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok cam ni fid87, awak godek2 dulu blog nih, saya letak label adsense utk info ttg adsense. Kat ruang search atas tuh, taip ' adsense' dan tekan go. Sementara waktu baca dulu info2 yg saya kongsi. Kalau tak jumpa nak apply camne, letak kat komen. Nak lebih umphh lagih, email saya. Isi bahagian " Contact ". sama2 leah kita fid87.

      Padam
  25. Tak boleh jgak encik karman..dah ade blog tp tak leh jgak nak link kan.pelik sungguh.tgh berusaha siang malam tak tido hadap bnda ni je pon tak leh jgak nak link.dapat 30sen pon dah ade kemajuan btol tak

    BalasPadam
    Balasan
    1. dulu guna adsense kat youtube kan? Saya terus dapat akaun full adsense - guna kat youtube dan juga blog. Kalau dari youtube tuh saya tiada pengalaman tetapi saya ada terbaca ttg benda ni. Cuba guna menu monetization tuh. Harap berjaya

      Padam
  26. Yup yg tu dah buatnda.mase apply adsense mmg cara ni paling cepat dia aprove.tp skang ni nak link blog ke adsense tak boleh plak.geram btol.1 lg kat full akaun adsense tu dia punye page view nape 0 je.tak meningkat pon sedagkan ade je org tgk bideo tu.encik karman leh tgal kan email skali tak.sy btol2 nak ceburi bidang ni.maklum la newbie.

    BalasPadam
  27. fid87, adsense kat youtube saya tak pernah main. Kalau nak main kat blog, utk blogspot dah ada widget adsense ( nak guna kod pun boleh ), utk wp copy kod dalam ak adsense dan masukkan kat wp - setahu saya cam tu la.

    Hubungi saya kat bahagian ' contact' kat atas sblh kiri.

    BalasPadam
  28. Ok.encik karman.kalo sy delete ngan diaktif blog tu leh register lain tak guna gmail lain pastu pakai akaun adsense yg sama..mohon pencerahan dari encik karman.

    BalasPadam
  29. Memang terbaik tapi dari dulu mcm ni lagi saya ni..

    BalasPadam
  30. Bile nak dapat mcm ni...InsyaAllah harap dipermudahkan olehNya suatu hari nanti...

    BalasPadam