Home » , » Remaja India miliki 14,000 batang pensel

Remaja India miliki 14,000 batang pensel

Ramai orang gemar mengumpul setem, duit syiling atau rantai kunci tetapi berbeza dengan seorang remaja di India yang menjadikan pensil sebagai koleksi peribadinya.Remaja berkenaan, Tushar Lakhanpal yang berasal dari sini memiliki lebih daripada 14,000 batang pensel dalam pelbagai bentuk dan saiz.Tushar, 15, mengumpul pensel tersebut dari 40 buah negara di seluruh dunia.
Dia percaya koleksinya itu mampu untuk mencatat rekod dunia yang baharu. Lebih menarik, remaja lelaki berkenaan turut menyimpan dua batang pensel yang pernah menjadi milik Ratu Elizabeth II.
"Ibu bapa saya membeli set dua batang pensel ini pada harga £400 (RM2,154). Pemerintah Britain berkenaan pernah menggunakan pensil ini," kata Tushar.

Macam-macam pensel"Saya juga memiliki pensel berbau wangi, bertopi dan alat tulis berkenaan yang dihasilkan secara buatan tangan," tambahnya.
Tushar bercita-cita mahu memecahkan rekod dunia koleksi pensel paling banyak milik Emilio Arenas dari Uruguay.
Arenas memiliki sebanayak 14,552 batang pensel dari 60 buah negara pada bulan Ogos 2011. Dia mula mengumpul pensil sejak 60 tahun lalu bermula pada 1956. - KosmoTerima kasih kerana membaca Remaja India miliki 14,000 batang pensel. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan4 Komen:

 1. Assalam
  Hobi yang unik dan pelik. Jumlahnya pula sungguh menakjubkan.

  BalasPadam
  Balasan
  1. ini la, macam2 manusia ni kan, kerdilnya kita

   Padam
 2. banyak pensel yang dikumpul.. hobi yang boleh membawa keuntungan dan popular juga..

  BalasPadam
 3. Nak buat apa ekk banyak2 macam ni..adoiii..haha

  BalasPadam