Home » , , » Sekolah Agama Rakyat KAFA Integrasi Al-Munawwarah Shah Alam

Sekolah Agama Rakyat KAFA Integrasi Al-Munawwarah Shah Alam

Setiap kali buka sekolah tahun baru, ibu bapa mesti sibuk uruskan hal sekolah anak-anak, yuran la, transport la, buku-buku la, pakaian seragam la, macam-macam dan ini tak boleh di elakkan. Suasana kalat kat bandar lain dari kawasan pendalaman. Kat bandar ni semua melibatkan kos, terutamanya kalau ibu dan bapa bekerja, nak kena ada orang uruskan anak, dan ini kena keluarkan kos la sikit sebanyak. Ini memang normallah, bagi yang belum ada anak, kena stanby benda-benda cam nih. Buat persedian awal-awal, senang skit.Kena le ajar anak jadi soleh.

Sekolah Agama Rakyat KAFA Integrasi Al-Munawwarah Shah Alam


Kalau anak sekolah pagi, petang nak kena hantar kelas fardu ain le, kalau larat ajar sendiri boleh juga. Kalau bagi yang profesional ajar, lagi lah bagus kan. Ibu bapa ni kadang-kadang ada yang kelaut je, sian anak-anak nak tuntu ilmu agama. Apa yang aku nak kongsikan ni adalah mengenai bantuan yag di perlukan oleh Sekolah Agama Rakyat KAFA Integrasi Al-Munawwarah Shah Alam dimana kos untuk besarkan sekolah fardu ain ni tak cukup lagih. Proses renonya dah mula dah dan kelas-kelas yang lama tak cukup menampung bil.  pelajar fardu ain.

Tengok gambar-gambar bawah ni, kesian kan, dinding kelas belum sempurna lagih, camne budak-budak nak tuntut ilmi. Ilmu agama ni. KAFA ni berada dalam kawasan masjid Al-Muwarrah di Seksyen 27 Shah Alam, dekat-dekat dengan KFC tuh ( kalau yang biasa kawasan ni ).




Psttt... akaun bank ada kat sini.

Kelas fardu ain kat sini, ada sesi pagi dan petang, full. Pelajar ramai, jadi elok sangat lah kalau di besarkan. Tenang skit budak-budak nak belajar agama.

Sumbangan di perlukan, sikit ke banyak ke, janji ikhlas. Hanya Allah yang tahu.


Terima kasih kerana membaca Sekolah Agama Rakyat KAFA Integrasi Al-Munawwarah Shah Alam. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



8 Komen:

  1. pengkongsian yg bagus pakcik ;)

    BalasPadam
  2. Assalam
    Semoga ada yang bermurah hati . Insyaallah.
    Terima kasih info ya.

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum. alhamdullilah. adik bongsu sheila baru daftar masuk sekolah madrasah kat sentul. semoga adik sheila menjadi anak yang solehah, dan berguna untuk keluarga, agama dan masyarakat. in shaa Allah :)

    *semoga ramai orang prihatin untuk menderma dengan ikhlas bagi membantu meringankan beban anak2 yang ingin belajar agama dengan lebih mendalam

    BalasPadam
  4. Ha ah..anak saya nanti nak ajarkan dia mengaji..mungkin kena hantar pusat mengaji..nak harapkan ibu dan ayahnya, macam bro katalah..ada yang kelaut..haha

    BalasPadam
  5. First of all, wah template blogger baru ke ni? Bagus bagus.. Nampak kemas.

    Bab belajar agama tu, bagi kawe kat mana-mana pun Ok asal budak boleh pandai mengaji dan tahu laksanakan solat dan rukun Islam. Yg lain-lain tu, insya-allah x jadi masaalah asalkan kita bimbing dengan baik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq bro atas pujian terhebat nih

      Padam
  6. Sekolah agama mmg jadi pilihan ibubapa sekarang. jadi, harap sangatlah jbtn agama negeri dapat beri bantuan serba sikit.

    BalasPadam