Home » , , , » Semakan keputusan Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik 2014 secara online

Semakan keputusan Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik 2014 secara online

PMR pun sudah kan untuk adik-adik. Maka bermulalah kisah mencari tempat belajar yang best untuk masa depan, jangan silap pilih sebab ini akan menentukan masa depan kebanyakkan pelajar. Lepas PMR nak belajar mana? Ada yang terror masuk SBP dan Kolej Mara, serta yang malas sekolah skit ( hohoho) boleh gak masuk ke kolej vokasional dan sekolah menengah teknik. Kat sini best gak ooo... banyak belajar teknikal, takde le teori jer kan. Lagi satu, adik-adik kena perkuatkan bahasa english sebab makin tinggi belajar, makin banyak guna bahasa english nih. Ini untuk bagi keyakinan lebih skit dalam kelas.


Semakan keputusan Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik 2014 secara online.


Bagi pelajar atau calon yang telah mengemukakan permohonan untuk ke tingkatan empat (4) sekolah teknik dan vokasional bagi sesi 2014, semakan keputusan kemasukan boleh diketahui mulai 13  Januari 2014.

sekolah-teknik-2014

Tarikh Semakan Keputusan Sekolah Teknik Dan Kolej Vokasional 2014


Terkini: Semakan keputusan kemasukan ke Sekolah Teknik Dan Kolej Vokasional 2014 boleh disemak mulai 13 Januari 2014. Tarikh rasmi tersebut telah diumumkan menerusi portal Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).

Semakan Keputusan Sekolah Teknik Dan Kolej Vokasional 2014 Online


Semakan boleh dibuat secara online menerusi laman http://apps.moe.gov.my/esptv/sptv_semakan2014/

Semakan keputusan Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik  2014 secara online

Rayuan Sekolah Teknik Dan Kolej Vokasional 2014


Bagi yang tidak berjaya mendapat tawaran, calon boleh membuat rayuan. Rayuan boleh dibuat terus kepada Kolej Vokasional, Sekolah Menengah Teknik atau Sekolah Menengah Vokasional yang berkenaan. Keputusan rayuan tertakluk kepada kekosongan tempat yang ada setelah proses pendaftaran pelajar yang menerima tawaran.


Secara jujurnya...

Kalau dah masuk kolej vokasional atau sekolah teknik, suasana dah lain. Jauh dari rumah, kawan-kawan baru. Dan salah satu cara nak menonjol di tempat baru dengan terror bahasa english. Korang boleh cuba buku belajar grammar english dalam bahasa melayu!


Terima kasih kerana membaca Semakan keputusan Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik 2014 secara online. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



10 Komen:

  1. Terima kasih tentang info ini bro arman. bagus dapat masuk ke temoat kemahiran sekarang ini.

    BalasPadam
  2. masa depan mesti nak cerah jadi inilah pelung untuk kita baiki mana lemah dan bina tuju baik.

    BalasPadam
  3. masuk vokasionla pun ok gak, ramai yg berjaya

    BalasPadam
  4. terima kasih atas info ini... senang semua check online saja

    BalasPadam
  5. mujurlah ada menda ni..senang sikit..hehe

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum encik karman. pasal review blog tu dah lama tamat. cuma sheila tak habis review kawan2 yang join segmen sheila. in shaa Allah kalau ada segmen lagi, encik karman boleh join ye :)

    BalasPadam
  7. ni buat aku teringat zaman sekolah dulu. duk rajin check kat internet dapat SBP ke tak. hehe. aku tak mohon vokay pulak time tu.

    BalasPadam
  8. sekolah vokasional bagus untuk mereka yang minat bidang kemahiran..

    BalasPadam
  9. Tahniah kepada yang dapat belajar elok-elok jangan sia-siakan peluang yg dapat

    BalasPadam