Home » , » Sony Xperia Z1S - Gajet pertama 2014

Sony Xperia Z1S - Gajet pertama 2014


Sony secara rasmi menjual versi mini Xperia Z1 di Jepun pada minggu ini yang dikenali Xperia Z1f. Malah pihak Sony juga khabarnya akan melancarkan Xperia mini ini secara global ke seluruh negara dan dikenali sebagai Sony Xperia Z1S. 


Masih belum ada harga yang diumumkan oleh Sony untuk telefon pintar terbaru mereka ini namun menurut khabar angin, Sony akan menjual dengan harga sekitar RM2 000.  Guna kredit kad le dulu kalau tak cukup duit, lepas tuh buat kerja part time terhangat nih, bayar le balik kredit kad tuh.Spek tidak banyak beza dari dulu, terutama pada bahagian prosesor, RAM ataupun memori dalamannya. 


Sony Xperia Z1S
Sony Xperia Z1S

Sony Xperia Z1S bakal hadir dengan skrin berukuran 4.3 inci IPS yang memiliki resolusi 720 x 1080 piksel. Selain daripada ukuran skrin yang lebih kecil, telefon pintar ini juga hadir dengan bateri yang lebih kecil, 2300 mAh. Agak-agak le, pemain adsense macam aku nih, boleh lepas tak dapat Sony Xperia ni secara percuma?


Terima kasih kerana membaca Sony Xperia Z1S - Gajet pertama 2014. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan7 Komen:

 1. dah dlm genggaman pun...kalau tgk pd gambarlah

  BalasPadam
 2. Assalam
  Bertambah tahun , bertambah canggih gajet - gajetnya ya. Bagi yang mampu dan yang berminat , bertambahlah juga koleksinya.

  BalasPadam
 3. mahal ni, kalau kaki gajet ok je kalau mahal.

  BalasPadam
 4. Masih belum berjaya mendapatkan gadget macam ni..huhu

  BalasPadam