Home » , , » Belajar buat duit dengan google adsense

Belajar buat duit dengan google adsense

Google adsense atau GA orang pemain adsense selalu sebut. Kali ni aku nak kongsi skit pengalaman aku dengan buat duit dengan adsense, bukan banyak pun, sikit-sikit jer tapi setiap hari dalam akaun adsense tu meningkat ler. Takde le post kosong jer kan. Dulu nak daftar adsense nih kemain senang jer, aku daftar dulu pun guna blog bm jer, lepas walaupun entri ntah apa-apa. Tapi sekarang susah nak lepas daftar adsense ooo.. blog nak kena mantap dulu, bm pun boleh tapi kalau apply guna blog BI lebih senang skit.

Akaun adsense, apa yang ada

Adsense ni kan, google punya lah. Akaun log in guna akaun google je. Setiap hari pun kalau nak tengok earning pun boleh, dalam USD. Nak tengok statistik pun ada. Nak tengok blog mana yg bagi earning pun ada, kira bahagian analisa ni best ler. Lagi satu kalau nak tahu ads adsense yang  lokasi mana bagi eraning, pun boleh tahu jugak, kat header ke, kat dalam post ke, kat sidebar ker, dan juga jenis ads mana yg biasanya boleh buat duit. Semua ada dalam akaun adsense, tapi kena setting dulu le sblm copy paste kod adsense tuh.

Tampal kod adsense cam tampak kod nuffnag jugak ler, senang je kan. Tapi ads adsense ni cerdik skit. Ads kat ada banyak-banyak kat google, ads adsense yang keluar kat blog ikut entri blog. Kalau entri pasal kredit kad, ads yang keluar pun plasal bank ke, kredit kad ke, pinjaman perumahan ker, cam tu konsep adsense nih. Jadi kebarangkali untuk dapat klik tu tinggi. 

Lagi satu kita boleh set nak keluar ads text jer ke, atau sekali dengan imej, ikut keperluan. Aku rekemenkan text dgn imej dan ni juga google rekemen. Google lebih bijak, jadi ikut jer apa yg rekemen oleh google tu.


Silah daftar adsense


Jadi, sebelum pendaftaran lagi susah, cepat-cepat le daftar kalau dah ada blog tuh. Rata-rata blogger yang tinggalkan komen kat blog nih kalau apply adsense, mesti lepas punya lah. Cer cuba daftar kat google adsense kalau tak percaya. Kalau korang nak tahu lebih hebat lagi pasal adsense ni, kena le berguru dulu boleh le jimatkan masa daripada dok godek-godek. 

Aku rekemen korang baca tutorial google adsense ni --- > tutorial google adsense untuk blogger Malaysia.

Akhir kata, moh kita sama-sama try adsense. Aku dah banyak kali dapat duit adsense nih, tapi takde le kencang sangat, ,biasa-biasa jer.




Terima kasih kerana membaca Belajar buat duit dengan google adsense. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



18 Komen:

  1. Dulu ada akaun adsense nie..tapi dah diblock..klu daftar guna e-mail yang sama kemungkinan diluluskan ker...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak lulus. silap-silap cari bahaya lagi. Guna email yang lain.

      Padam
    2. tul, buka akaun google baru, apply baru. Kenapa yg dulu kena block? ada mainan tak betul ker... hehe

      Padam
  2. Bro, ada yg kate kalau pasang kat blog BM ni, risiko kena block tinggi sbb ramai yg buat fraud klik...apa pandangan bro?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak tentu juga. sebab google boleh lihat ikut IP orang yang klik tu juga. Mana-mana pun ada risiko. Bergantung kepada orang yang nak buat "hal" dengan kita tu juga.

      Padam
    2. aku tak setuju. Janji guna cara yang betul, selamat akaun adsense tuh. Copy right artikel pun kena jaga2 jugak, boleh gena ban juga kalau copy artikel org lain.

      Padam
  3. kalau iklan text macam admin pernah buat tak tak sepenuh jiwa saya buat uh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. setting utk iklan text je keluar boleh, tapi google rekemen set utk text dan imej sekali nanti google akan tukar2 imej atau text yg keluar ikut suka hati dia .. hehe

      Padam
  4. bagi sesiapa bermiant harus buat segara degar earning akan sering naik tingkat

    BalasPadam
    Balasan
    1. cari keyword yg tinggi skit payment macam keyword kesihatan ke, kewangan ker. Sudah tentu blog bi lagi masyuk lagi blog bm, tapi blog bm pun boleh jugak la.

      Padam
  5. Kena belajar juga buat adsense ni. Kena tengok buka yang encikraman bagi ini. Insyallah boleh membantu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh bro, bayangkan setaip hari earning akan naik, tak banyak skit bergantung kepada trafik. Nak kena menarik kena ada teknik2 utk tarik trafik dr fb, lagi power

      Padam
  6. nak trylah...tapi kena klik yang link tutorial tu tak boleh ye..server not found

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya try klik tadi, ok boleh buka. Cuba try sekali lagi. Itu ebook panduan utk adsense yg di jual kat ashadee, saya rekemen tuh utk short cut belajar adsense. Kalau nak godek2 sendiri kat google pun bleh, tapi ambil masa skit. Cuba ah ebook tuh, boleh apply lagi utk thn ni walau pun ebook dah di tulis 2-3 thn lepas. BUkan ebook saya.

      Padam
  7. ya tu saya perasan. bro dah lama sertai kagum juga dengan blog ini. mudah nak jana duit kalau ada trik tepat

    BalasPadam
  8. Emm tak try lagi ads ni..nak try gak..tapi belum ada komitmen lagi..emmm..makin hari makin suntuk..haiya...terima kasih atas perkongsian ni..

    BalasPadam
  9. cepat2 apply, blog dah ada tuh, apply free jer. PPC ni, takde sale pun takpe

    BalasPadam
  10. Kalau blog kurang dari 6 bulan boleh pasang adsense ker?

    BalasPadam