Home » , , » Festival belon udara panas Putrajaya - tengok gambar skit.

Festival belon udara panas Putrajaya - tengok gambar skit.

Semalam saya sempat juga ke belon udara panas Putrajaya, walaupun saat-saat akhir dah nak tamat cuti sekolah. Bawak keluarga jalan-jalan sekali sekala ni pun bagus gak untuk kesihatan. 2-3 hari ada festival belon udara panas putrajaya, orang kata best, aku pun pegi le. Bukannya jauh pun, Subang Jaya je ke Putrajaya dekat je tuh. Selepas baca citer-citer kat blog ctfand.com dan kat blog kayyana baru aku teringat belum update lagi pasal belon udara panas nih. Harap Hot Air Ballon Festival ni ada lagi tahun depan.

Jalan pasti jem le nak cari presint 2 berdekatan monumen alaf baru tuh tempat festival ni diadakan tapi tempat parking ada.

Sebelum tengok belon udara panas, singgah Alamanda dulu makan-makan skit.


Dah nama budak perempuan, kaler-kaler kuku skit.

Masih kecik lagih, tapi garang dan manja

Main-main warna batik kat Alamanda

Ramainya orang nak tengok belon udara naik

Ini sampai ke sudah aku tunggu tak naik-naik belon bentuk motor ni

 Posing skit.

Dah naik belon uadara panas nih.


 Pekerja berusaha keras nak naikkan belon, kena tengok tiupan udara gak.

Paling best ni, tak sempat nak tengok belon ni naik.


Terima kasih kerana membaca Festival belon udara panas Putrajaya - tengok gambar skit.. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



7 Komen:

  1. alahai bila time kawe pi Putra Jaya, tak de lak pesta ni... cissss..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kena tgk thn dpn plak tuan

      Padam
  2. ramai gak yang pergi tgk belon udara ni...nampak gayenya..nak kena masukkan dalam list tahun depan...hehe

    thanks bro kongsi gambar dan momento terbaik!

    BalasPadam
    Balasan
    1. sambing dukung anak sambil ambik gmbr tuan, adehh

      Padam
  3. bro bila last date? nanti pm kt komen saya heee.. best je..presint ni berapa ya?

    BalasPadam
  4. dah habis tuan.. thn depan plak le

    BalasPadam
  5. donut tu nampak sedappp je..

    BalasPadam