Home » , » Adsense – jangan klik ads adsense sendiri

Adsense – jangan klik ads adsense sendiri

Rasanya korang dah tahu pasal google adsense (GA) kan dan minat nak try kan, tapi belum ada akaun lagi. Takpe ambik masa dulu tengok pendapatan pemain adsense ni, boleh la kan untuk iklan ppc ni, tak yah ada belian untuk dapat duit dari adsense ni. Bayaran dalam USD, boleh ambil melalui westeran union la senang skit. Adsense ni takde affiliate program. Aku kaw-kaw suruh guna adsense ni pun supaya blogger bleh tambah satu lagi cara dapat duit secara online nih.

Klik iklan sendiri- akaun adsense kena ban


Yang ni banyak berlaku, tak sabo nak dapat duit le gamaknya. Google ni cerdik, tan perlu nak tipu google dengan klik iklan sendiri. Aku pernah try-try nak tengok camne, memang naik pendapatan adsense cecah rm20 sehari ( asalnya dalam USD ). Tapi awas, mungkin sekali dua boleh terlepas, nanti pasti akaun kena banned. Confirm! Dengan adsense ni kena sabar. Kalau trafik tinggi boleh kan masyuk banyak.

Blog kena banned


Ada jugak kes di mana adsense tak keluar kat blog walau dah letak kod adsense, ni sebab blog kena banned dari  iklan adsense. Biasanya post lucah dan gambar seksi. Dalam kes ni, google akan hantar email kata blog tu tak boleh guna adsense ( blog lain ok, iklan adsense keluar ) dan pemain adsense ke buat rayuan dalam masa tiga hari. Senang je, buang je post terbabit dan buat rayuan. Biasanya di terima.


Jadi, yang dah ada blog tuh, try le akaun adsense. Ikut pengalaman aku le, adsense ni lagi masyuk dari Nuffnang. Cara pasang kat blog sama je cara pasang iklan Nuffnang.


Terima kasih kerana membaca Adsense – jangan klik ads adsense sendiri. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



9 Komen:

  1. Betul tu. Mana-mana yang jenis iklan by klik ni. Jika klik iklan sendiri memang bahaya. Boleh kena band :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya tuan, tuan pun nmpk aktif gak dlm adsense ni ya.

      Padam
  2. jangan lah kena banned...nangis klo kena..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu le bro,kena hati2

      Padam
  3. mesti ramai yang klik sendiri ni. haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kena ada teknik bro, buat blog yg byk pageview spt blog cari keje, nak boleh le klik sendiri skit. Takde le nmpk sgt..

      Padam
  4. bro camne nk wat akaun adsense ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. register google.com/adsense. blog dah power, boleh lepas tuh bro. Guna cara yang selamat.

      Padam
  5. Ramai jugak yang klik sendiri, tak kena cara kena ban selamanya.

    BalasPadam