Home » , , , » 6 website buat kerja sambilan di rumah

6 website buat kerja sambilan di rumah

Sebenarnya saya buat entry ini adalah untuk berkongsi dengan anda semua tentang kerja sambilan menaip di rumah yang anda boleh mulakan  tanpa modal. Ini adalah kerana ada yang masih ragu-ragu tentang  Job Di Rumah. Jika anda berminat nak tahu, teruskan bacaan kerana hari ini saya nak kongsikan 6 Website Terbaik Yang Anda boleh mula bekerja secara sambilan hanya dari rumah. Sebenarnya apa yang yang saya kongsikan adalah suatu kerja yang dipanggil kerja freelance. Cara kerja Freelance ini adalah anda perlu siapkan tugasan yang diberikan oleh majikan kepada anda mengikut tempoh yang dipersetujui. Apa yang penting adalah anda perlu ada kemahiran untuk menaip, kemahiran IT dan memahami bahasa Inggeris. 


Berikut adalah 6 senarai website freelancing yang anda boleh mula bekerja secepat mungkin.



Elance

Elance adalah website freelancing yang terbaik. Website ini telah bermula sejak 1998. Bukan sahaja website ini paling lama dan popular tapi ia juga membayar yang paling tinggi. Banyak kontraktor yang mencari pekerja yang dapat menyiapkan tugasan mereka secara professional dan anda akan mendapat bayaran lumayan. Tak kira apa jenis kerja freelance yang anda cari, pasti anda akan jumpa disini. Ikut rekod ada sehingga 1.5 million  kontraktor telah berdaftar dengan Elance! Anda tak perlu bayar untuk sertai Elance.

oDesk.com

Lebih kurang macam Elance juga tapi bayaran di sini agak rendah sedikit berbanding Elance

Freelancer.com

Freelancer adalah platform freelancing yang tertua. Paling Popular kerana ada seramai 3.6 million pengguna. Nilai kerja lebih dari 1.6 million.


ScriptLance.com

Disini lebih kepada kerja Programming and bidang IT

vWorker.com

vWorker adalah website freelancing yang agak popular juga.

Fiverr.com

Fiverr agak berlainan daripada laman web Freelancing yang lain. Disini pekerja yang offer kerja apa yang sanggup di lakukan.Anda akan jumpa pelbagai kerja pelik yang sanggup dilakukan disini seperti menjerit panggil nama anda,menyanyi buat anda, buat lawak bodoh dll. Semua kerja bayaran cuma $5 sahaja.

Demikianlah 6website terbaik untuk kerja sambilan menaip di rumah. Jadi, jika anda berminat,bolehlah memilih yang mana satu yang sesuai dengan anda. Tapi, jika anda mahu penjelasan lanjut tentang kerja freelancing ini saya cadangkan anda dapatkan Program LatihanBekerja Di Rumah disediakan oleh pihak jobdirumah.com. Ini adalah kerana pihak Job Di Rumah menyediakan panduan seperti dibawah:

1. Bagaimana nak daftar
2. Cara Membuat Permohonan Kerja Data Entry/Menaip
3. Tips-tips untuk mendapat projek
4. Tips-tips untuk elak dari ditipu
5. Dan lain-lain

Jika masih ragu-ragu daftar percuma dahulu di laman web jobdirumah


Terima kasih kerana membaca 6 website buat kerja sambilan di rumah. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



12 Komen:

  1. Memang terbaik buat kerja di rumah ni. Kena join ramai-ramai.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ramai dah berjaya ni, ni pun salah satu tokey besar gak tuh

      Padam
  2. Salam.
    Saya tak pernah buat kerja di rumah. Ada ke kriteria2 yang wajib ada untuk job di rumah ini?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada, sila semak syarat kelayakan kat sini:

      http://goo.gl/vEAFkH

      Padam
  3. Kerja Freelancer ni. Paling susah masa apply kerja dan buat resume. Once dah ada reputation, tak henti kerja datang ehhh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. reputation penting bro kan...

      Padam
  4. Balasan
    1. tak pernah try nih...tq

      Padam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  6. tq bro.. sudi sharing..freelancer.com pernah try.. persaingan nampak tinggi.. mungkin bro ada ilmu mcm ne nk dpt projek online ni

    BalasPadam
  7. Saya nk dftar yg job do rumah tu...tp tkut ditipu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. aish, takde lah di tipu. OK je payment dia asalkan kerja kena siapkan.

      Padam