Home » , , » Cara mudah letak adsense di tengah pos.

Cara mudah letak adsense di tengah pos.

Tip adsense - Korang mesti dah tahu buat duit dengan adsense kan. Kalau susah nak apply akaun adsense,korang boleh cuba h12 media yang seakan-akan, payment dalam USD gak. Cara nak install pun senang cam adsense dan nuffnang gak. Tapi bagi saya, adsense lagi power ler. Inii adalah satu lagi tip mengenai adsense yang cuba saya ketengah supaya korang boleh dapat pendapatan lebih tinggi dari adsense ni.


Kali ni saya kongsi salah satu cara nak dapat lebih banyak klik dari adsense korang iaitu dengan letak adsense kat tengah-tengah post korang. Seperti yang korang tahu, biasanya byk blog letak adsense kat atas ( header ), tepi ( sidebar ) dan bawah post ( bottom ).
Tak perlu risau sebab cara ni tak menyalahi syarat-syarat google.


3 Langkah Mudah Letak Iklan Google Adsense di Tengah-tengah Post


1. Sign ke blogger akaun korang pergi ke Layout > Edit HTML>Klik > Expand Widget anda..

2.Cari code ini (<data :post.body/>) untuk memudahkan korang cari code ini tekan Ctrl+F dan gantikan code tadi dengan code dibawah ini......


<div expr:id='"aim1" + data:post.id'> </ p><div style="clear:both; margin:10px 0"><- Code AdSense korang di sini! -></ Div>expr: id = '"aim2" <div + data:post.id'><data :post.body/></ Div><script type="text/javascript"> var obj0 = document.getElementById undefined"aim1: post.id /> <data"); var obj1 = document.getElementById undefined"aim2: post.id /> <data"); var s = obj1.innerHTML; var r = s.search undefined/ x3C! - --x3E/igm adsense); if undefinedr> 0) undefinedobj0.innerHTML = s.substr undefined0, r); obj1.innerHTML = s.substr undefinedr 16);) </ Script>


3. Perkara yang paling
mustahak anda mesti tukar, Code adsense korang menggunakan code korang sendiri seperti yang anda lihat di atas perkataan yang berwarna merah (Code AdSense anda di sini) tukarkan dengan code korang.

Camne, dah cuba? Ada masalah atau pening, korang boleh tulis kat komen, nanti saya cuba jawab.


Enjoy!


Terima kasih kerana membaca Cara mudah letak adsense di tengah pos.. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



4 Komen:

  1. Terima kasih.. Mungkin guna ni lepas ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. apply akaun dulu tuan

      Padam
  2. Tuan..saya cuba buat tapi tak menjadi.. boleh tolong ajarkan.. TQ2

    BalasPadam
    Balasan
    1. tuan kena hati2:
      1. back up dulu template tuan
      2.() ada lebih dr satu dlm template ( bergantung kpd template, kena cari yg betul)
      3. kod adsense tuh kena convert ke escaped html

      Padam