Home » » Petua hitamkan rambut cara tradisional

Petua hitamkan rambut cara tradisional

Ramai di kalangan orang mengalami masalah uban. Umur masih muda, tapi rambut dah beruban. Sebenarnya ini tiada masalah cuma kadang-kadang kita malu nak berhadapan dengan orang ramai bila rambut beruban sebelum usianya. Ada cara traditional untuk menghitamkan rambut, lelaki atau perempuan semua sesuai. Kena le rajin kalau nak nampak kacak dan comel kan. Tidak kira samada muda mahupun tua. Disini admin ingin berkongsi petua menghitamkan rambut anda.

BAHAN-BAHANNYA:

  • 1 sudu minyak kelapa.
  • Ambil lebih kurang segenggam daun kari.

CARA-CARA MEMBUATNYA:

  • Ambil daun kari dan campurkan dengan minyak kelapa.
  • Masakkannya di atas api sehingga daun kari tersebut hangus.
  • Setelah hangus sejukkannya.
  • Anda cuma perlu ambil minyak itu sebagai minyak rambut anda.
InshaAllah rambut akan hitam dan menawan kalbu. Cuba amalkan selalu.


Petua lain hitamkan rambut uban!


Terima kasih kerana membaca Petua hitamkan rambut cara tradisional. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



4 Komen:

  1. Nak cuba jugalah petua ni. Nak bagi rambut nampak cantik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. umur meningkat, uban pun makin byk..

      Padam
  2. petua rambut kasik sihat and lembut..?? huhuhu http://iluvtour.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. best2 ni tip jalan2 kat blog tuan

      Padam