Home » , » Kuala terengganu aku datang!

Kuala terengganu aku datang!

Yahooo, cuti sekolah - budak-budak suka le kan. Anak saya pun sama gak sebab esok pagi kita nak bertolak bercuti ke tempat menarik di Kuala Terengganu. Terengganu ni banyak pantainya kan seperti Cherating tuh ( famous nih, saya suka pegi sini ) - pengalaman cuti kat Cherating. Kali ni atas sikit dari Cherating iaitu Kuala Terengganu. Hotel di Kuala Terengganu nak book - Ri Yaz Heritage | Marina Resort & Spa. Pokai kali nih tapi memandang sekali sekala, why not. Sekarang tengah survey tempat-tempat menarik di sekitar Kuala Terengganu seperti Pasar Payang, Pantai Batu Burok, ahhh apa lagi ek? Tempat menarik kat Kuala Terengganu di listkan kat blog terbaek nih - ko punya list macam tak best le... ihiks.


Apa nak buat kat Kuala Terengganu


Sudah tentu nasi dagang Koyah. Dengar citer nasi dagang ni glamour kat Kuala Terengganu nih - dengar citer le. Nanti saya sahkan mengikut selera saya - best ke tak nasi dagang Koyah nih. Lepas tuh ada yg rekemen makan seafood kat area berdekatan airport - pantai apa ekk sini, lupa le plak. dengar citer ramai budak-budak terengganu bersidai kat sini - mesti best makan sini nih. Kalau ada yg alahan seafood, rugi ler kan.

Keta belum servis


Kereta tak sempat nak servis lagi nih, dah sampai masa. Muga selamat sampai dan kembali esok dan ahad nih, hemtan je ler kan. Boleh lagi lebih 2000 km kan... biasa saya lebih je km, ok jer. Benda-benda ni pun penting gak. Lagi satu, kunci kereta spare - kena bawak sekali. Kalau-kalau berlaku apa-apa macam remote habis bateri ke, kunci terjatuh ke, kunci termandi kat kolam ke ( pernah berlaku nih kat Kota Bharu ), ada spare satu lagih - selamat.

Ok lah, nak siap-siap skit. Esok nak gerak awal sampai awal.

P/s:Training kat KL pagi tadi.


Terima kasih kerana membaca Kuala terengganu aku datang!. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



6 Komen:

  1. haha..welcome to terengganu..tempatnya menarik, orangnya baik-baik..haha..ha ah..lepas ni jangan bagi masalah pula kat kunci spare tu..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq bro, selamat kembali - menempuh jem bentong-gombak mlm tadih.. adehhh

      Padam
    2. Tak apa..berbaloi dah tu kiranya..hati pun heppy kan?hehehe

      Padam
  2. Best pergi jalan-jalan terengganu ni :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. banyak pantai baq hang

      Padam
  3. Kat sini pun lama jugak tak pi

    BalasPadam