Kerja Part Time Sebagai Ejen Hartanah

Ejen Hartanah – Baca pun dah Nampak macam nak kaya kan. Ialah satu rumah terjual, komisen berapa yang masuk dalam akaun ejen hartanah kan. Berapa percent ejen jual rumah ni dapat? Nanti korang akan tahu bila habis baca post nih. Minat tak nak jadi ejen hartanah? Tak semestinya full time, part time pun boleh lah – ramai orang buat cam tuh. Tetapi kat mana nak mula? Cakap pasal haratanah nih, mesti best. Setiap orang dah bekerja memang nakkkan hartanah seperti rumah sendiri. Jadi bidang ni sentiasa laris - ada je peluang  untuk buat kerja bidang jual beli rumah.


Rahsia Ejen Hartanah


Ada seorang ejen hartanah nih, perempuan, bijak orangnya sekarang full time ejen hartanah, dulu part time jer. Dah lama-lama berenti kerja kerajaan, jadi ejen hartanah, lagi masyuk kot sebab tuh berani berenti kerja kerajaan. Sekarang beliau dah berkongsi tip-tip untuk jadi ejen hartanah – part atau full time. Kat mana nak mula ni yang pentingnya bagi yang belum terdedah dalam kerja sebagai ejen hartanah ni kan.

seminar ejen hartanah

Jadi, beliau ni boleh jadi sifu  hartanah kita tanpa kita pergi seminar hartanah. Kalau pergi seminar hartanah, bayar banyak duit tuh. Ada kawan saya, duduk Shah Alam, pergi seminar hartanah, yuran rm4000 dan dia amalkan apa yang dia belajar. Memang dapat beli 3 biji rumah dengan pinjaman bank ler. Dia tu seminar jutawan hartanah bukan nak jadi ejen hartanah.

Info kepada ejen hartanah


Ok, kembali ke rahsia ejen hartanah. Tak payah seminar sebab puan ni rela kongsi dengan semua dalam sebuah ebook, harga tak ingat la, boleh semak kat sini.

Macam-macam di kongsikan pasal cara nak jadi ejen hartanah baru tapi Nampak macam dah lama, professional. Bagi saya le, daripada pegi seminar yang yurannya sampai beribu, baiknya baca ebook tuh dulu, murah aja dan di tulis oleh ejen yang berpengalaman. 

Berminat nak tahu lanjut: Perkongsian dari pakar ejen hartanah


Ini part time pun boleh… suri rumah boleh, pelajar boleh, pesara boleh… semuanya sesuai janji kena ada ilmu.


/Jumaat dah nih, esok nak buat apa ek?


Terima kasih kerana membaca Kerja Part Time Sebagai Ejen Hartanah. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



7 Komen:

  1. mesti kerja part-time harus tetep semangat je pak!!!

    BalasPadam
  2. semangat semangat dong

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa-apa kerja pun kena bersemangat, baru ada pulangan

      Padam
  3. selalu gak jadi ejen hartanah yang tak berdaftar.. kadang2 ada rezeki.. kadang-kadang hampeh, kadang-kadang pembeli pun ejen jugak.... Kadang-kadang pembeli ada air liur jer.. hahaha.. Macam-macam ragam manusia nak jadi kaya ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. macam-macam kan tapi sekali buat sale, sebulan gaji tuh.

      Padam
  4. macam-macam peluang kerja part time sekarang ni. Yang paling penting adalah diri sendiri. Nak ambil tindakan atau tidak

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tuh bos.ada yang malu, ada yang malas, yang rajin je akan berjaya.

      Padam