Info Kerjaya Sebagai Ejen Hartanah

Adakah korang  mencari-cari peluang terbaik untuk menambah pendapatan secara sambilan / part time atau full time? Terdapat pelbagai jenis kerja yang boleh di lakukan termasuklah MLM, jual insuran, ejen unit amanah, menjual produk untuk kurus, jual kereta, jual baju online, kuih online, jual top up dam macam-macam lagih tetapi pernah korang fikir, berapa ramai yang betul-betul berjaya?

Pernahkah  anda terfikir nak jadi ejen hartanah: secara full time atau part time / sampingan? Tak pernah kan sebab kerjaya ejen hartanah nih jarang orang ceburi terutamanya bumiputera. Tahukah korang nak jadi ejen hartanah ni senang je – serius tak susah tapi kena ada panduan dari mereka yang dah sertai baru kejayaan tuh nampak di depan korang.

kerjaya ejen hartanah
Senang je nak jadi ejen hartanah


Ejen hartanah atau lebih dikenali secara formalnya sebagai Real Estate Negotiator (REN) adalah golongan professional yang bertindak sebagai orang tengah di antara pembeli dan pemilik hartanah.

Apa Soalan Kepada Ejen Hartanah?


Mesti banyak soalan dalam kepala kan kalau nak jadi ejen hartanah secara part time / full time kan. Mungkin soalan-soalan di bawah ni korang perluka jawapannya:

•RAHSIA jana wang / pendapatan tambahan sebagai ejen hartanah?
•RAHSIA aktiviti mudah yang dilakukan oleh ejen hartanah?

•RAHSIA yang diperlukan untuk anda menjadi ejen hartanah part time?
•RAHSIA bagaimana bermula sebagai ejen hartanah jika anda tidak pernah tahu langsung tentang bidang hartanah?

•RAHSIA dan tip-tip yang digunakan untuk anda nampak professional walhal anda baru sahaja menceburi bidang ini?
•Bagaimana memulakan kerjaya sebagai ejen hartanah?

•Kerjaya sebagai ejen hartanah : Sebelum, semasa dan selepas
•Terma-terma yang selalu digunakan dalam kerjaya ini

•Proses-proses yang terlibat dalam penjualan sesebuah hartanah dalam bentuk flow chart, penerangan, jadual dan gambar
•Tugas utama sebagai ejen hartanah : Listing, Inspecting, Marketing, Viewing, Closing!

Persoalan ini terjawab di dalam sebuah panduan hartanah yang di tulis oleh ejen hartanah yang berjaya – Iffah Zaimi.
Di dalamnya juga terkandung kelebihan-kelebihan sebagai ejen hartanah. Kalau korang nak tahu lebih lanjut, boleh mendapatkan panduan menjad ejen hartanah.

/sumber: majalahhartanah


Terima kasih kerana membaca Info Kerjaya Sebagai Ejen Hartanah. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



4 Komen:

  1. Bagus jadi ejen hartanah macam ini. tips yang berguna.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tip dari majalahhartanah tuam, saya kongsikan mana yg berguna.

      Padam
    2. Mesti hebat orang buat majalah hartanah tu. :-) Nak kena belajar juga saya macam ini.

      Padam
    3. ooo hebat tuh...best gak keje jual beli rumah nih

      Padam