Home » , » Cara senang buat favicon blog blogspot

Cara senang buat favicon blog blogspot

Cara senang buat favicon blog blogspot. Korang mesti tahu favicon tu apa kan? Ala yang simbol kecik depan tajuk tuh. Favicon ni pneting gak tau untuk seo blog tetapi malangnya ramai blogger yang lupa pasang favicon nih walaupun caranya senang saja. Tak perlu jadi pakar SEO untuk buat favicon nih.

Jadi saya nak kongsi skit cara nak pasang favicon kat blog blogspot. Korang boleh terus buat, tak sampai 5 minit, blog korang dag ada favicon - serius. Tak memerlukan kepakaran yang hebat, cuma tahu edit skit-skit saja. Saya sediakan langkah demi langkah. Tutorial ni sesuai untuk newbie yang masing mencari-cari cara nak mengemaskan lagi blog.

Cara buat favicon blog blogspot


Ikuti jer langkah demi langkah yang saya kongsikan kat bawah nih create favicon blog blogspot korang dengan cara paling senang:

1. pergi ke www.favicon.cc
2. lukis favicon / simbol korang. Kat sini cuba guna yang simple sahaja.

gambar favicon
Design favicon korang sesuka hati




3.Klik Download favicon . Fail akan di simpan dalam nama.ico

download favicon
Download favicon dengan mudah

4. pergi ke blogger.com > dashboard > layout > favicon. Pilih file favicon korang dan save.

buat favicon blog
Langkah ke 3 buat favicon cara senang.

Jangan lupa cuba cara buat favicon blog ni ya.



Terima kasih kerana membaca Cara senang buat favicon blog blogspot. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



10 Komen:

  1. Huhu...terima kasih kongsikan..nampak macam senang..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. baru post kebetulan Hafizul tgh online ke? senang je tuh Hafizul

      Padam
  2. haha senang jer rupanya nak buat benda ini

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh cuba segera, tak sampai 5 minit pun.

      Padam
  3. ho..ho..baru perasan juga nak buat..dulu ada buat masa gatal tangan sekarang macam dah lupa pulak!

    BalasPadam
    Balasan
    1. try yang nih, simple jer ler

      Padam
  4. Pakai WP lak bergantung pada theme lah. Yg user-friendly - senang giler pasang favicon. Tapi yg tak.. adehh pening kepala memikirkannya :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih Ismail N atas perkongsian untuk WP. Org terror cam tuan takde masalah nak masukkan favicon tuh.

      Padam
  5. waaahh lama tak jengah blog abg karman, cantik layout baru

    BalasPadam
    Balasan
    1. template free jer Adi Arena.

      Padam