Home » , , » Cara ping entri blog dengan feedburner ping

Cara ping entri blog dengan feedburner ping

Cara ping entri blog dengan feedburner ping. Terdapat banyak site untuk kita ping entri blog kita supaya cepat di index oleh enjin carian dan salah satunya ialah ping entri blog di feedburner ping. Kenapa nak guna feedburner? Yang ini google punya lah dan sudah tentulah produk google ni terbaik sebab mereka pakar dalam bidang ni.

Kebiasaannya aktiviti ping ni sangat berguna bila kita menyertai kontes terutamanya kontes seo. Selepas kita siap buat entri, dah masuk keyword yang hebat-hebat akhir sekali kita pingkan entri kita kat feedburner ping. Tak perlu tangguh-tangguh lagi terutamanya kalau hantar kontes seo saat-saat akhir. Lagi satu kalau kita edit entri kita tuh, kena ping jugak ler.


Cara ping entri guna feedburner


Nak ping entri kat feedburner ni senang saja. Buka feedburner ping dan masukkan url blog kat ruangan kosong yang di sediakan seperti di bawah.



ping entri feedburner ping
Cara mudah entri ping guna feedburner ping
Lepas tuh tekan Ping FeedBurner, selesai. Eh sangat senang nak ping entri guna feedburner ping. Bagi yang tak pernah cuba ping entri nih, silalah cuba dan gunakan tabiat ni semasa ada kontes seo lain kali.




Terima kasih kerana membaca Cara ping entri blog dengan feedburner ping. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



7 Komen:

  1. baru tahu dekat situ boleh ping rupanya

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul, ramai yg belum tahu. Mungkin sebab banyak tempat lain boleh ping jugak.

      Padam
  2. Hehe..terima kasih kongsikan..bab ping ni memang penting la..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. terasa macam tak ade apa-apa. cuma kalau nak cepat di index, baru guna ping kan Hafizul.

      Padam
  3. Aduh ponat main ping-pong ni :D Kalau WP install plugin jer. Plugin tolong buat. Senang sikit kerja..

    BalasPadam
  4. tak terfikir pulak nak buat..

    BalasPadam
  5. Ok dah ping.
    terima kaseh atas makluman ini :)

    BalasPadam