Cara senang buat landing page / minisite / squeeze page untuk jual produk

Mesti ramai blogger di luar sana yang nak menjual produk masing-masing kan. Tentu korang pernah dengar tentang landing page / minisite /squeeze page kan. Atau dengan kata mudah, laman web jualan lah.

Kat landing page nih korang letak ayat-ayat power korang untuk tarik orang beli produk korang, ala macam landing page kat ashadee tuh. Bila nak beli barang kata da satu page yang kit abaca untuk dapat info, lepas tuh ada order sekali kan.

Itulah landing page. Susah tak nak buat sendiri? Sebenarnya senang jer malah boleh buat cantik-cantik lagi macam professional.

Kenapa nak guna blogspot?


Sebab blogspot percuma! Ha.. memang percuma. Korang boleh buat landing page banyak-banyak dengan blogspot. Cuma korang kena tahu design jer, lain semua free jer. Kat blogspot kan boleh daftar banyak-banyak nama.

Setakat 5 landing page tuh, sikit jer tuh. Cuba bayangkan, korang ada 5 produk nak jual. Setiap satu nak ada landing page sendiri. Kalau buat sendiri, jimat kan tetapi  korang kena tahu cara buat le. Nak buat yang biasa-biasa, Nampak tak professional. Buat betul-betul, cantik-cantik supaya menarik minat bakal pelanggan.

Tak perlu bayar domain dan webhosting


Guna xxxxx.blogspot jer, semua free. OK apa sebab blogspot ni google punya, ada kelebihan dari segi SEO. Sebenarnya template dalam blogspot kita boleh tukarkan ke landing page yang menarik.
Copy paste code sahaja. Nak masukkan gambar kena ada gambar sendiri ler supaya sesuai dengan produk yang korang nak jual.

Free tuh, kalau ada 5 landing page free, best kan, Dah le design cantik. Buat sekali jer lepas tuh kerja korang promotekan landing page tuh je sampai bila.

Nak jual produk/servis kat ashadee pun boleh. Bagi url landing page tersebut – senang kan. Tapi mampukah korang buat landing page yang menarik tanpa bantuan otai-otai?

15 template landing page


Ada satu produk kat ashadee nih, cara buat landing page dengan blogspot. Kat sini dia bagi 15 jenis template untuk di gunakan. Banyak tuh kan. Kalau guna semua 15 template, maknanya 15 jenis produk…wow.. sangat banyak.

cara buat landing page
Header landing page yang senang di edit.


Header landing page tu pun korang boleh edit sebab ada tutorial di sediakan, lengkap terutama kepada yang belum guna blogspot kan, tak biasa. Tak nak letak header pun boleh, ikut citarasa korang ler. Ada header Nampak sangat teruja.

Korang guna je ler 15 jenis template nih. Cari kat online tak dapat template-template macam nih.
Apa yang saya kongsikan dalam entri ni, semuanya terkangdung dalam  15 minit siap landing page. Serius 15 minit jer tak termasuk nak design logo ler. 

Design logo ambil masa gak kalau tak biasa. Kalau setakat nak tulis ayat-ayat promosi tuh, 15 minat dah siap. Apa lagi nak tahu? Jom ah buat landing page untuk jual produk korang tuh.


Terima kasih kerana membaca Cara senang buat landing page / minisite / squeeze page untuk jual produk. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



10 Komen:

  1. Menarik ni sesuai untuk mereka yang ingin berniaga.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sgt sesuai sbb boleh buat sendiri banyak2 landing page.

      Padam
  2. Boleh integrate dengan sistem Ashadee jugak ni kan, so proses boleh jadi automatik

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh, malah di ajar jugak cara nak guna produk ashadee dlm panding page nih..

      Padam
  3. Blogspot je ye? WordPress tak boleh ke?atau kita pny blog WP then link kan ke landing page blogspot blh x gitu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. blogspot jer Noriza... takkan takde akaun google..

      Padam
  4. Mcm menarik jer... tp masih blur lagi ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. guna blog blogspot yang biasa tuh, kod akan di beri untuk menggantikan kod asal template blogspot. Lepas tuh edit masukkan ayat yang sesuai.

      Padam
  5. macam mana nak tengok jenis2 landing page dia. ada link tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. http://www.encikarman.com/2014/06/cara-buat-landing-page-blogspot.html

      kat dalam entry ni ada link tuan.

      Padam