Panduan Asas Perniagaan Internet

Panduan buat bisnes online. Sekarang ni ramai yang nak buat bisnes online, sama ada ada produk sendiri atau tidak sebab terdapat pelbagai kaedah untuk buat bisnes online nih. Kalau ada produk sendiri, ok lah. Kalau belum ada, boleh join dropship dan juga jual produk affiliate serta boleh dapat komisen sehingga 50%! Seyes.

Bagi yang dah lama dalam bidang perniagaan internet, banyak pengalaman yang telah di kutip. Jatuh bangun, untung dan rugi sebelum tahu banyak benda tentang perniaagaan internet nih. Kalau takde sifu, cam tuh lah, kena lalui satu-satu proses tu hingga lah tahu tip-tip yang betul untuk buat perniagaan internet.

Panduan Asas Perniagaan Internet


Kenapa perlu asas, kenapa tak yang advance terus? Sebab ramai lagi yang baru menceburi bidang perniagaan internet, jadi yang asas ni sangat penting. Kalau tak tahu yang asas, nanti level advance tak boleh nak follow pulak.

Panduan asas seperti buat laman web jualan, buat video promosi, buat facebook fan page yang betul dan juga cara buat iklan di facebook.

asas perniagaan internet
Nak berniaga secara online?

Ini contohnya panduan asas perniagaan internet dan masih ramai lagi yang belum tahu ataupun dah tahu tapi cara buatnya tak efektif.

Memang boleh dapat kat internet secara percuma, kena lah rajin mencari dan membaca.

Panduan bervideo


7 Cara promosi secara percuma juga di tunjukkan. Cara daftar domain dan juga cara guna hosting. Benda-benda ni semua adalah perkara asas dalam perniagaan internet. Kena tahu benda-benda ni tak boleh serahkan outsource semuanya.


Juga kita kena tahu cara terima bayaran secara online supaya pelanggan mudah nak bayar. Kena ada akaun paypal gak kalau nak buat perniagaan internet. Cara daftar paypal kenalah tahu kan. Kalau dapat panduan asas perniagaan internet ni, semua sekali dalam satu panduan kan best. Boleh buat rujukan bila-bila masa jer.


Terima kasih kerana membaca Panduan Asas Perniagaan Internet. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



10 Komen:

  1. Bagus ada panduan macam ni. Boleh membantu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh je kalau nak jimatkan masa mencari info2 nih

      Padam
  2. thanks for sharing,anyway....niaga kat online ni memang banyak risiko dia,namun onie tetap bersabar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Onie mmg terbaik...byk sabar lama2 boleh berjaya.

      Padam
  3. bagus buat mereka yang baru nak mula berniaga online...tak rugi cari ilmu ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. bulih guna sampai bila2 nih bro

      Padam
  4. best lah info ni...ingat nak praktiskanlah...maklumlah nak jugak berniaga internet... PB sendiri kan blogger... kakaka...

    terima kasih atas perkongsiannya encikarman... bagus untuk mereka2 yang belum tahu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ramai belum tahu dan berjinak-jinak dengan bis online nih.. sesuai sangat.

      Padam
  5. Aku pun banyak buat benda-benda yang asas je sebenarnya walaupun tahu beberapa teknik pemasaran yang advance

    BalasPadam
    Balasan
    1. kdg2 kita buat yg advance, yg asas ni kita belum tahu lagik.

      Padam