Teknik Menjawab Soalan Temuduga SPA / Penguasa kastam

Setelah buat resume yang terbaru, setelah lulus peperiksaan  online spa contohnya penguasa kastam w41, maka sampai lah ke langkah terakhir sebelum bekerja dengan kerajaan iaitu temuduga / interview.

Susah payah, risau dan bimbang akhirnya menghampiri pengakhirannya tidak lama lagih – nak interview pula lla. Kena soal jawan dengan panel penemuduga dan semestinya kena ada teknik-teknik untuk menjawab soalan temuduga spa / penguasa kastam contohnya.

Surf sana-sini jumpa la sikit, boleh lah tetapi jika korang nak tip yang lebih tersusun, ada dalam teknik jawab soalan temuduga spa /  penguasa kastam 2014 / 2015 nih, memang terbaik. Senang nak faham dan professional.


Tip Jawab Soalan Interview

Soalan killer, sudah pasti ada  dalam temuduga / interview kerja kerajaan nih tetapi korang tahu ke nak jawab camne. Mesti keliru kan, betul ke tidak. Kini tak lagi sebab dah ada panduan temuduga kerajaan nih Cuma korang kena melabur sikit ler untuk kerjaya korang.


Tip Jawab Soalan Interview
Keadaan semasa temuduga...takutkah anda?

Selain cara jawab soalan temuduga yang killer, ada juga kategori lain yang di ujji semasa temuduga seperti sikap kerjasama, kreativiti, kematangan, kebolehan dan sudah tentulah komunikasi skill. Tentu korang nak tip benda ni semua kan, ada di dalam teknik jawab soalan spa / penguasa kastam nih – seyess dapat memberikan keyakinan kepada anda semasa temuduga.


Bongkar jawapan kepada soalan penal penemuduga

Lagi penemuduga nak tahu cara korang menguruskan masa dan bagimana korang kendalikan stress waktu kerja. Jawapannya dah ada dalam panduan tu, kacang je soalan cam tuh. Ada soalan lagi susah tau…

Ada juga jawapan kepada soalan untuk test kita ni professional ke tak. Macam-macam jenis soalan ada. Sikap professional penting untuk jaga kreadibili kerajaan ni kan.

Selain tu ada gak  di berikan panduan untuk jawab soalan seperti background korang, kelebihan dan kelemahan korang, kisah kejayaaan / gagal calon temuduga dan juga kerjaya terakhir anda.

Banyaklah soalan akan di tanya, dan memang tu kerja depa.

Kita yang nak pegi temuduga nih, kena lah siapkan diri dengan ilmu temuduga secukupnya supaya boleh lulus temuduga dan dapat kerja kerajaan seperti penguasa  kastam w41.

Teknik Menjawab Soalan Temuduga SPA / Penguasa kastam ni adalah modul ke 2 dalam tip lulus temuduga spa / kerajaan / penguasa kastam. Modul 1 saya dah kongsikan kat entri 


Good luck!


Terima kasih kerana membaca Teknik Menjawab Soalan Temuduga SPA / Penguasa kastam. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



4 Komen:

  1. Bila calon terlalu ramai, maka pemilihan juga makin ketat. Mana yang tak perform dan tak serius, boleh say good bye je

    BalasPadam
    Balasan
    1. sengit kali nih... ramai nk msk gov

      Padam
  2. jawab soalan dengan penuh keyakinan..eye contact tu penting...ceritakan dengan jujur setiap pertanyaan..jika tak tahu cakap tak tahu..jangan nak memandai...hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. cam panel penemuduga plak saya baca komen bro nih.. hi2

      Padam