Adsense Pop-ups - boleh ke tak?

Buat duit dengan adsense. Adsense masih releven lagi kat Malaysia nih. Masih ramai blogger yang buat duit dengan adsense nih, termasuklah saya jugak walaupun jumlahnya takde le banyak mana tetapi seronok jugak main dengan adsense nih.

Iklan yang keluar tuh memang sesuai dengan entri blog, jadi kebarangkalian nak dapat klik tuh senang. Lagipun bayaran adsense ni dalam USD.

Bagi yang pakar dalam adsense nih, ataupun yang ada trafik tinggi, mereka memang boleh  buat duit dengan adsense denga cara yang di benarkan. Tetapi ada jugak yang menggunakan teknik-teknik yang tidak di benarkan seperti menggunakan iklan pop-ups untuk adsense, Yang ni memang menyalahi peraturan google adsense. Mau kena ban akaun emas adsense kalau macam nih.

Contoh email warning adsense


Saya juga mencuba iklan adsense pop up ni. Cari kod untuk buat iklan pop-up, copy paste kod adsense dalam kod pop up tersebut. Mengikut pengalaman saya, cara ni hanya bertahan 3 bulan sahaja sebelum di kesan oleh google.



adsense pop up banned
Adsense Pop-ups tak di benarkan.
Dari segi penambahan pendapatan adsense takde perubahan ketara pun, lebih kurang je kalau bandingkan dengan guna iklan biasa jer. Jadi mengikut pengalaman saya, saya sarankan tak perlulah guna iklan pop up untuk adsense.

Gunalah iklan lain untuk pop-up. H12 memang ada iklan pop up. Korang boleh gak letak kod nuffnang dalam iklan pop up nih.

Walaupun ada butang tutup, masih salah dari segi peraturan adsense. Jadi jaga akaun adsense korang dan juga harap baca tip buat duit dengan adsense lepas nih.




Terima kasih kerana membaca Adsense Pop-ups - boleh ke tak?. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



10 Komen:

  1. nak cari duit ni kena jujurlah..itu punca rezeki kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. iya betul tuan. kalau tak jujur tak tahan lama.

      Padam
  2. macam mana nak buat pop upp? uh...ada toturialkan admin

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti saya cari balik kod dan buat satu entri. Saya pun jumpa kod kat internet gak.

      Padam
  3. siap dapat warning lagi... nasib warning je kalo ban terus memang habislah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. google akan bg warning, dalam 3 hari kena settle warning tuh. Kalau tak, baru kena ban

      Padam
  4. banyak jugak blog yang guna pop up untuk adsense ni, pelik sebab tak kena banned

    BalasPadam
    Balasan
    1. biasanya bertahan ta lama bro, lepas tu akan dpt warning cam kat atas tu

      Padam
  5. kalau guna iklan biasa untuk adsense (bukan popup) dan guna iklan lain yang jenis popup dlm satu blog boleh ke?

    BalasPadam