Asus Zen Fone 5 - masalah mobile data

Asus Zen Fone 5. saya pernah tulis pasal Asus Zen Fone 5 ni dalam entri yang lepas di Asus Zen Fone 5 directd Subang Jaya. Saya dah dapatkan smartphone asus nih sebab lenovo A706 free saya dulu dari maybank tuh jatuh dan tak boleh on - saya guna smartphone murah-murah jer. Satu lagi redeen treatpoint maybank jugak - Samsung galaxy s3 mini.

Buat masa ni saya belum terpengaruh nak guna smartphone yang mahal-mahal ( rm 1k ke atas) sebab tak ada keperluan saya nak gunakan smartphone semahal tuh. Setakat nak facebook dan wassap tuh, guna Asus Zen Fone 5 ni pun dah cukup. Laju nih Asus Zen Fone 5 ap set - processor 2GHz  nih dengan 18GB.


Kena set smartphone Asus Zen Fone 5 untuk mobile data


Rupe-rupenya, Asus Zen Fone 5 termasuk semua brand asus nih, kalau nak guna mobile data, kena setting dulu kat telefon tuh, mana ku tahu tak pernah guna asus.

Sib baik le kawan ada yag tahu pasal asus. Puas satu malam saya nak cuba connect mobile data, tak boleh. Rupenya kena setting dulu ( kata mana saya dah lupa le, kalau cari boleh ) baru boleh detect mobile data. Dah tinggalkan komen kat lelong.com.my, cepat juga reply daripada kedai directd melalui lelong nih.

Asus Zen Fone 5 ap set
Pertanyaan di lelong.com..my
Sib baik ada pakar Asus, kalau tak kena le pegi sekali lagi kat kedai telefon directd kat Subang Jaya tuh - susah nak park kereta sebab jem kawasan nih.

Kalau nak survey kat lazada, boleh gak. Buat belian melalui lazada pun ok.

* Asus Zen Fone 5 Lazada

Jadi, kalau nak bertukar ke smartphone asus seperti Asus Zen Fone 5 nih, kena le tanya-tanya siap kat saleman tuh tentang mobile data nih - kalau tak dia senyap jer. Lagi satu,  simkad kebanyakkan smartphone sekarang kecil je dari biasa.

Kalau guna simkad lama, pastikan saleman tuh potong dulu simkad tuh dan  masukkan dalam smartphone siap-siap sebelum meninggalkan kedai.

Semoga bermanfaat.


Terima kasih kerana membaca Asus Zen Fone 5 - masalah mobile data. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



17 Komen:

  1. berapa harga asus zen fone 5 nih?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ap set rm569, set ori rm519 - byk spec.

      Padam
  2. tak pernah guna hp asus.. laptop asus memang minat aku... jarang buat hal... terbaik

    Recent Post by MananQayyim : Segmen - 4 Power Bank Original untuk dimenangi

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. yg baru nak guna asus, tak tahu le plak benda nih, tapi nak set kat kedai tu free jer

      Padam
  4. Kena setting APN untuk data mobile?

    BalasPadam
  5. Peninga kepala kalau baca ttg smartphone ni..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahaks... byk sgt specnya

      Padam
  6. Dari dulu berkenan dgn Asus Zenfone ni.harap2 dpt milikinya akan dtg

    BalasPadam
    Balasan
    1. kumpul2 duit kumpul duit, tak pun cari bf kaya.

      Padam
    2. Wakakakaka...nk kene parang kot kalo ada bf.nak2 lagi la yg kaya.

      Padam
    3. tak boleh ek... kena fikir kaedah lain nih

      Padam
  7. Apn tu kt mana.helppp xbole gune mobile data. Da subs 28rgt.hmmm

    BalasPadam
    Balasan
    1. agak sukar juga nak set kalau 1st time saya pun dah lupa. Dinasihatkan pegi kat kedai di mana beli tepon tuh dan suruh dia set - sepatutnya free.

      Padam
    2. ok tak bro?

      Padam