Asus Zen Fone 5 Ap Set - kisah benar directd

Asus zen fone 5. Saya sebenarnya tengah mencari-cari smartphone asus zen fone 5 untuk di gunakan sebab ramai kekawan kata smartphone asus zen fone 5 nih terbaik. Betul ker. Cari-cari kat online seperti lazada, mudah, superbuy dan juga directd... erm.. menarik gak info-info yang saya jumpa.

Macam-macam harga ada sebab ada macam-macam versi asus zen fone 5 nih. Yang paling ketara dia punya internal memory dan processor telefon asus nih.

Jadi, kalau korang tercari-cari asus nih, tengok betul-betul speksifikasi smartphone terebut sebab nampak macam sama tetapi tak sama. Bila spesifikasi tak sama, harga pun tak sama lah boss. Saya cari Asus zen fone 5 ni sebab lenovo A706 dulu dah jatuh dan tak boleh on, malas nak repair. Lagipun lenovo A706 ni dapat free jer dari kredit kad maybank2card. OK gak kelebihan kredit kad maybank2card ni kalau korang pandai guna.


Asus Zen Fone 5 Internal Memory



Ada yang 8 GB dan ada yang 16 GB. Banyak beza tuh, separuh beza. Harga lain-lain nih walaupun dua-dua asus zen fone gak ler. Kalau terlepas pandang, rugi nanti bile  beli.

Asus Zen Fone 5 16GB termurah, saya jumpa kat kedai directd Subang Jaya. Link kat mudah sini:

*Asus Zenfone 5 16GB ROM,2GB RAM,Set Original - rm 519


Lazada Malaysia
Ini yang terbaik saya jumpa ler, kalau korang ada lagi baik, kongsi le skit kan. Kalau untuk 8GB plak, saya rasa kat directd terbaik gak sebab ada free gift kan. 






Kalau nak 16GB set AP ( apa ap ni saya pun tak berapa nak faham ), korang boleh try sini:



Nampak tuh, processor 2.0 GHZ, yang no. 1 dan 2 tuh, processor 1.6 GHZ jer.

Asus zen fone 5
Asus zen fone 5

Jadi korang kena hati-hati dengan speksifikasi asus zen fone 5 ni supaya dapat harga terbaik.

Apa yang tak best Asus Zen Fone 5 Directd


Pelanggan ramai, kedai plak kecik jer. Jadi kemesraan antara pelanggan dengan salesman tuh tak dapat di serlahkan sebab semuanya nampak macam nak cepat-cepat jer. Tak macam kedai telefon lain, kita boleh tanya banyak benda sambil fikir-fikir kan.

Ini ramai, orang dah macam beratur ( ikut masa ), kita cuma tanya apa yang terfikir pada masa tuh. Bila balik rumah, macam-macam soalan muncul.

Saya beli ap set Asus Zen Fone 5 tuh, ingat nak beli set ori tapi stok takde. Sebab dah pergi ke kedai directd Subang Jaya tuh, beli je le mana yang ada. Ap set Asus Zen Fone 5 ( warna merah ) tak boleh detect mobile data pula. Adeh.. ke saya yang tak tahu setting ni.

Nampak gaya hari ni nak kena call directd atau pun kena ke kedai directd le lagi le sebab Asus Zen Fone 5 punya pasal.

Tunggu cerita seterusnya pasal Asus Zen Fone 5 ni, termasuk review ikhlas sekali yer.




Terima kasih kerana membaca Asus Zen Fone 5 Ap Set - kisah benar directd. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



7 Komen:

  1. Salam.... kalau sofware update dye punye tulisan cine .... kire ori ke x.... tpi blakang cover ad printed intel

    BalasPadam
  2. Salam.. kwan punya asus zenfone5 ap set.. so far ok..smua function.. cma update jelly bean ke kit kat x brani.. coz kne manual..pastu user yg pnh buat ckp pblm..hnya ori je yg boleh.. imei 06.search kat google type CHECK EMEI msukkan smua imei phone keluar model samsung galaxy s.. tp tu smua x pnting.. yg pnting skali nphone ni smua ok.. x rsa tertipu pun.. harga just rm430..kira murah.. model asus zenf5 T00J

    BalasPadam
    Balasan
    1. rm430, murah tuh.

      Padam
  3. Sememangnya tidak di nafikan Asus Z5 ni mmg berbaloi! Sy baru sahaja menggunakannya (beli 1st hand spec 2gb 16gb 1.6ghz Ori set RM550, dpt free Skrin protector,flip casing, micro sd 8gb). Sebelum di root mmg smooth pun....dlm masa seminggu selepas baca web2 yg recommend root, saya cuba cari kedai2 kat kwsn JB ni tapi xde satu pun yg berani root kan Z5 ni! Nak tak nak, atas akibat "tangan dah gatal" saya baca site yg ajar cara2 nak root, saya cuba sendiri. Cuba sehingga 5 kali barulah berjaya Root Asus Zenfone 5 saya! Alhamdullilah! Skrg lagi "dasyat" selepas Root! Bloat APK semua blh delete! Bertambah baik bateri skrg dpt tahan lebih lama dr Unroot Z5! Bagi saya xde masalah Root Z5 ini krn ia masih blh di Unroot semula! Kamera pun "Cun"...mmg ada class! Tidak akan org percaya harga dlm linkungan rm500+! My comment Thumbs Up Z5 ni Insyaallah! *Bagi pengguna yg msh ada masalah penggunaan lbh2 lagi kat FB update software terkini Kitkat 4.4.2 version 2.21.40.44 ww. Settings - About - System Update

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak root z5 mcam mana ekk ? apa laman web nya ?

      Padam
    2. https://www.youtube.com/watch?v=aFL_9r6t0oI

      How to root Z5

      Padam