Iklan Pop Up - Cara senang pasang kat blog

Iklan pop up. Mesti korang kalau masuk mana-mana blog, pernah jumpa iklan pop up kan. ala iklan yang tetiba keluar kat skrin tuh. Itulah di nama kan iklan pop up. Entry kali ni saya nak ulas skit cara senang buat iklan pop up serta keburukkan iklan pop up nih.

Iklan pop up ni sesuai juga untuk letak pelbagai jenis kod iklan seperti nuffnang, 8 share dan seangkatan dengannya. Tetapi bagi adsense, awas iklan pop up menyalahi peraturan adsense dan akaun emas adsense korang mungkin kena ban.

Cara senang buat iklan pop up


kalau kita cari kat google, terdapat banyak blogger yang dah tulis cara senang buat iklan pop up ni, Jadi saya tak akan tulis sekali lagih la, saya bagi link je ler:

*cara senang buat iklan pop up gaya hasrulhassan.com

Korang boleh rujuk kat situh untuk cara pasang iklan pop up nih.

Saya pernah juga pasang iklan adsense kat pop up, tapi, akhirnya dapat di kesan oleh google dan di berikan amaran supaya di buang iklan pop up adsense tersebur - akur ler.

cara pasang iklan pop up
Gambar hiasan cara senang pasang iklan pop up

Iklan pop up ni, korang boleh letak timer, boleh letak butang tutup atau pun hilangkan butang tutup ( kejam sikit nih ). Boleh ubah ke lokasi yang korang nak. Boleh juga ubah suai saiz kotak iklan pop up tersebut.

Keburukan iklan pop up


Saya lebih suka tulis pasal keburukkan iklan pop up nih. Bagi saya le ni ya, kalau ada satu iklan pop up kat blog tuh, boleh lah di terima, Itupun yang penting jer ler seperti facebook page ke, pengumuman ker, subscribe newsletter ke, boleh lah terima kan sebagai tanda sokongan kita kepada blogger berkenaan.

Tapi kalau banyak dan juga kandungannya iklan semata-mata, saya tak suka dan akan keluar dari blog tersebut. Saya rasa tak sesuai untuk letak iklan-iklan selain daripada pengumuman penting sahaja.

Kalau korang nak kumpul pengalaman mengguna iklan pop up nih, sila lah ikuti link saya bagi tuh - cara senang buat iklan pop up.

Semoga bermanfaat kepada semua dan pandai-pandai lah korang guna iklan pop up nih kat blog.



Terima kasih kerana membaca Iklan Pop Up - Cara senang pasang kat blog. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



12 Komen:

  1. macam aku, aku guna pop up untuk kumpul list :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama jer caranya seperti pasang iklan adsense kat pop up. kena ada kod untuk newsletter tu dulu ler.

      Padam
  2. boleh buat iklan pop up utk produk affliti pula?

    payah juga kalau dia beri amaran ya hu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. utk affiliate ok jer.

      Padam
  3. Sangat mengganggu sebenarnya terutama bila kelajuan internet lambat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. adeh.. kalau line slow mmg sakit hati. Gunaka pop up secara berhemah.

      Padam
  4. jika digunakan secara berhemat rasanya tidaklah terlalu menganggu

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tuh, spt letak pop up tu kat tepi ker, biasa nmpk pop up kat tgh2 je kan. Adsense yang kena warning tuh saya pasang kat tepi bwh sblh kanan, tak menutup entri.

      Padam
  5. Sy pun x suka bila lawat blog org sungguh byk pop up..trus kluar balik. Huhu

    Jemput singgah www.bondasihat.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. ramai tak suka nih...

      Padam
  6. Saya tak suka ade pop up dalam blog yang saya lawati. Bukan apa macam menggangu pemandangan .
    Gagal Bendung gejala Buli Di Kalangan Pelajar Sekolah

    BalasPadam