Cara mudah dan di jamin page 1 google

Pemasaran affiliate. Memang menjadi cita-cita sesiapa yang menulis blog hendaknya entrinya berada di page 1 di enjin carian seperti google. Biasanya user hanya melihat page 1 sahaja, jarang yang akan buka page 2 atau 3 dari enjin carian.

Tetapi bukan senang nak ada kat page 1 enjin carian ni. Terutamanya kalau nak kena lawan dengan blog atau site yang dah terkenal di tambah lagi yang memang pakar bab-bab seo nih, jadi ramai yang kecundang dan tidak dapat menghasilkan jualan atau sebaginya.

Menyedari keadaan ni, google telah mengeluarkan satu produk yang memastikan entri anda berada di page 1 google malah berada di bahagian atas atau sidebar keputusan enjin carian – pasti dan tak tipu. Takkan google nak tipu pulak kan. Produk ini di namakan google adwords.

Cara mudah dapat page 1 google


Cara mudah nak dapat page 1 google memang ada dan di jamin tetapi ada syaratnya. Kaedahnya sangat simple :

cara setting adwords
Atas dan sidebar tu yang guna adwords

  • Anda ke melanggan google adwords daripada google, buka akau google adwords
  • Sediakan kata kunci atau keywords yang anda hendak gunakan.
  • Setiap kata kunci mempunyai nilai yang berbeza, sebagai contoh satu klik 50 sen. Nilai ni anda boleh semak dalam akaun adwords
  • Anda hanya bayar kepada google jika link anda di klik oleh user yang kebanyakkan kumpulan sasar keyword anda
  • Anda kena buat setting supaya ayat macam mana yang akan keluar pada google adwords supaya dapat menarik klik daripada kumpulan sasar. Yang ni anda kena belajar daripada otai adwords – cara memaksimunkan google adwords untuk jana pendapatan.


Kelebihan adwords

Banyak, antaranya ialah:

  • Anda bayar hanya jika ada klik dari user
  • Anda boleh dapat kumpulan sasaran sebab kebanyakkan klik hanya daripada kumpulan sasaran anda berdasarkan keyword yang anda gunakan. Contoh keyword penguasa kastam – hanya user yang mencari info mengenai panguasa kastam akan klik link anda.
  • Produk ni adalah daripada google, jadi anda memang boleh mempercayainya.
  • Anda boleh set bila nak aktifkan adwords. Cara ni amat sesuai untuk memasarkan produk bermusim
  • Anda di jamin akan berada di page 1 google – jamin ini yang penting.
  • Cara setting yang user friendly


Jadi, jom lah kita sama-sama cuba adwords nih yang telah terbukti berkesan dalam pemasaran internet selain seo. Anda tak perlu terror seo untuk dapat page 1 tetapi kena keluarkan sedikit modal untuk memastikan link anda berada di page 1 google.




Terima kasih kerana membaca Cara mudah dan di jamin page 1 google. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



8 Komen:

  1. hahaha yang memang confirm dpt page 1..dapat layanan terbaik daripada google..tapi kena tahu cara yang betul

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha mmg confirm ni, bukan cakap kosong. betul bro, cara tuh mmg kena hadam camne nak set.

      Padam
  2. kalau tengah kempen,, berani guna adwords

    BalasPadam
    Balasan
    1. cara yg betul tuh

      Padam
  3. ini kena main modal nih. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. iya bro, kena modal tetapi kebiasaannya salenya lebih bagus.

      Padam
  4. Dipendekkan cerita, ada duit, dan sedikit ilmu, setle.. hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. bro dah buat kesimpulan, tepat. Jom try bro, naikkan sale tuh.

      Padam