Home » , , , , , , » Kerja part time atau full time sebagai ejen hartanah 2015

Kerja part time atau full time sebagai ejen hartanah 2015

Kerja part time atau  full time sebagai ejen hartanah ni, lumayan pendapatanya. Bayangkan sekali jual rumah, berapa ribu boleh dapat kan. Sebulan 1-2 biji rumah sudah cukup sebagai pendapatan berbanding dengan kerja kat swasta dan kerajaan. Tengok harga ruah jugak ler ye. 

Tak semestinya sudah berumur, muda pun boleh jadi ejen hartanah. Takde salahnya kan. Biasa kita jumpa ejen hartanah ni yang dah berumur kan tapi kita lupa muda-muda pun dah boleh jadi ejen hartanah. Kena tahu langkah-langkah nak daftar sebagai ejen hartanah. 

Panduan ni terdapat dalam rahsia ejen hartanah. Pendapatan sebagai ejen hartanah ni secara part time atau full time adalah tanpa had mengikut berapa banyak rumah kita boleh jual.

Kelebihan Jadi Ejen Hartanah


Lagi satu, kerja sampingan atau tetap sebagai ejen hartanah nih ialah unik di mana setiap kes adalah unik. Sebabnya, rumah tuh lain-lain spek, lokasi, jenis kan. Pelanggan yang nak beli rumah pun lain-lain raga, jugak sebab tuh kerja sebagai ejen hartanah ni di katakana unik. Biasanya orang yang cari rumah nih memang dah nak beli rumah.



Cuma jenis dan lokasi belum pasti. Jadi mereka ni memang kumpulan sasaran. Mana ada orang tengok-tengok rumah tanpa ada hasrat nak beli rumah kan. Jadi di sini, temujanji dengan bakal pelanggan nak tengok rumah tuh, memang kena buat dengan sempurna mungkin sebab mereka ni dah ada bajet nak beli rumah. 

Bukan senang dak dapat peluang buat appointment nak tengok rumah untuk di jual atau sewa ni kan. Tip-tip nak close deal dengan bakal pelanggan ada dikongsikan oleh seorang ejen hartanag yang telah Berjaya menjana pendapatan dari jual beli rumah.

Masa kerja fleksibel


Kerja sebagai ejen hartanah ni tiada tekanan. Maksud kat sini takde tekanan macam kerja kat kilang ke yang nak kena cepat jer dan kerja yang nak kejar  due date sahaja. 

kerjaya ejen hartanah
Pendapatan lumayan sebagai ejen hartanah
\

Kerja part time atau sampingan ejen hartanah nih kita kena cool untuk nego dengan bakal pelanggan. Promosi kena mantap samada  ada melalui banner, online, facebook dan blog. Kena cari rumah untuk di jual dan kena belajar proses bagaimana nak menangani bakal pelanggan. Semua ni di muatkan dan di kongsi oleh seorang ejen hartanah yang berjaya di dalam perkongsian ilmiah ejen hartanah.


Masa bekerja juga fleksibel. Biasanya lebih masa untuk promosi rumah untuk di jual. Bila bakal pelanggan call untuk tanya rumah, yang ni kena buat betul seperti di dalam panduan jual beli rumah, ikut je apa yang di kongsikan sebab mudah je nak paham. Ilustrasi gambarah di sediakan supaya mudah faham dan ingat macam mana untuk buat sale.


Terima kasih kerana membaca Kerja part time atau full time sebagai ejen hartanah 2015. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



1 Komen:

  1. hebat bro dah jadi ejen hartanah pula..bleh jadi sifu tak lama lagi nie

    BalasPadam