Home » , » Pendapatan sampingan tanpa modal dengan affiliate

Pendapatan sampingan tanpa modal dengan affiliate

Semenjak ringgit merundun jatuh ni, makin ramai pula yang cuba untuk menjana pendapatan sampingan. Siapa tak nak kan dapat duit daripada pekerjaan kedua secara part time. Salah satu cara menjana pendapatan sampingan sama ada di rumah atau tidak ialah melalui program affiliate yang memang tidak asing lagi di Malaysia.

Seperti yang diketahui ramai, penyedia affiliate seperti ashadee dan klikjer memang memberikan hasil yang lumayan JIKA anda tahu cara mempromosikan. Anda boleh menjana pendapatan dari rumah secara berterusan jika anda susah master tentang pemasaran affiliate di mana anda tidak perlu membuat atau mencipta benda atau cara baru, cukup sekadar anda mengikuti apa yang telah mereka yang berjaya lakukan.

Dengan affiliate, pendapatan anda adalah tiada penghujungnya dengan syarat anda telah membuat sale dan mendapat komisen. Jika anda tertanya-tanya mana nak cari duit lebih, anda boleh cuba mempromosikan produk affiliate seperti saya juga.

Dua cara berkesan promosi produk affiliate


Sebelum itu saya nak kongsikan dulu, pengalaman saya mempromosikan produk affiliate ni. Anda boleh lihat pendapatan affiliate saya bulan ini - Ogos dalam post yang lepas. Dan selepas saya mempromosikan di facebook - buat duit dengan facebook, saya telah menambahkan dua lagi sale. Hebat bukan penangan facebook ni.

cara promosi affiliate

Dua cara kerkesan untuk menjana duit sampingan dengan affiliate:

Tulis review - ini sudah mesti. Anda gunakan keyword planner untuk mencari keyword yang sesuai dan seterusnya tulis review berkenaan produk berkenaan dengan memasukkan keyword yang anda jumpa di dalam keyword planner. Masukkan 2-3 keyword sudah memadai dan pastikan ayat-ayat anda tidak janggal setelah memasukkan keyword anda.

Jika anda nak belajar menulis review di mana satu review boleh memberikan hasil atau jualan produk affiliate berkali-kali, anda cuba baca ebook yang di namakan Kitab SEO Merah Jambu. Ebook ini di tulis oleh blogger yang menjana pendapatan melalui affiliate setiap bulan.

Promosi melalui facebook - cara ini mungkin tidak ramai yang buat, jika buat pun mereka pasti akan gunakan login facebook kedua. Biasa blogger akan buat macam ni supaya facebook utama tiada bahan-bahan promosi yang ketara. Seeloknya anda guna login facebook kedua anda. Promosikan di group-group yang sesuai supaya produk tersebut sampai ke kumpulan sasaran.

Nampak simple sahaja tetapi anda cubalah dua cara untuk mempromosikan affiliate ni, pasti kejayaan milik anda kerana saya telah melakukannya. Hendak seribu daya, tak nak seribu dalih.


Terima kasih kerana membaca Pendapatan sampingan tanpa modal dengan affiliate. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



18 Komen:

  1. Selalu dengan ebook Merah Jambu ni, macam best je pulak rasanya nak baca :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. encikarman.comRabu, Ogos 26, 2015

      Saya cukup berhati-hati kalau nak buat pelaburan sama ada ilmu atau sebagainya. Seelok-eloknya, google dulu review2 berkenaan dengan sesuatu produk sblm buat belian.

      Sebagai blogger, takde masalah utk mengenali produk yang berguna atau produk syok sendiri.

      Padam
  2. mantap lah bro, aku ni jer x nmpk hasil komisen bila la nak masuk

    BalasPadam
    Balasan
    1. encikarman.comRabu, Ogos 26, 2015

      bro lagi mantap. Tengok pada list yang dapat komisen kat ashadee - ranking, nama myrujukan ni tidak asing lagih.

      Tahniah bro, semoga berkongsi lebih banyak info2 berkualiti.

      Padam
  3. jika tahu strategi memang mudah buat..saya masih belum tahu jadi macam susah pulak..jadi selepas membaca entri ini ia jadi macam turning point untuk berjaya pulak

    BalasPadam
    Balasan
    1. encikarman.comJumaat, Ogos 28, 2015

      Cuba bro, saya dah bagi klu tuh. Amalkan sahaja, Insyaallah ada sale nanti,

      Padam
  4. Saya biasa makan jambu merah aje, cicah dengan sambal kicap Johor baru terangkat...hah..hah

    BalasPadam
    Balasan
    1. encikarman.comJumaat, Ogos 28, 2015

      apa y ang terangkat tu bro? terangkat keluar angin, semerbak tu.

      Padam
  5. bagus la kalau ramai dah mula celik untuk dapatkan 2nd income. :D

    aku masih dalam proses pelajaran affilate. baru skali dpt komisyen.

    BalasPadam
    Balasan
    1. encikarman.comJumaat, Ogos 28, 2015

      bila dapat sekali, fokuskan ke produk yang sama. Biasa produk yang sama akan dapat berkali-kali.

      Padam
  6. Tricknya kena buka akaun facebook kedua ya untuk buat promosi? Bagus juga tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. encikarman.comJumaat, Ogos 28, 2015

      Nak guna akaun fb yg utama pun boleh, cuma tak elok jika terdapat banyak status jualan.

      Padam
  7. Tengah belajar guna keyword planner ni.. :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. encikarman.comJumaat, Ogos 28, 2015

      senang je nak guna tu, masuk satu keyword, nanti keluar banyak-banyak keyword berkaitan. Copy dan simpan utk di gunakan berkali-kali nanti.

      Padam
  8. tahniah.

    mesti leh maintain bulan-bulan lepas nih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. encikarman.comJumaat, Ogos 28, 2015

      cuba nak maintainkan benda ni tuan, harap2 boleh.

      Padam
  9. semua orang berpus-pusu mencari 2nd, 3rd dan 4th income yang seterusnya supaya dapat menampung kos sara hidup yang tinggi....

    BalasPadam
    Balasan
    1. encikarman.comJumaat, Ogos 28, 2015

      ada side income ni best kan bro, rasa cam selamat skit dr hanya bergantung kpd main income.

      Padam