Home » , » Macam mana buat duit dengan Adsense?

Macam mana buat duit dengan Adsense?

Macam mana buat duit dengan Adsense? Mungkin inilah pertanyaan setelah lama anda mempunyai akaun Adsense. Mula-mula dapat akaun Adsense sudah tentu teruja sebab tengok payment atau bayaran Adsense orang lain macam banyak je kan.

Lepas tampal di blog dan belajar segala tips Adsense seperti lokasi terbaik Adsense, warna dan saiz yang sesuai, bermulalah ekpedisi untuk menarik trafik ke blog supaya dapat banyak klik untuk iklan Adsense ni kan.

Pelbagai teknik di gunakan untuk buat duit dengan Adsense dan ada yang berjaya dan ramai yang gagal. Kerana apa, kerana tidak jumpa teknik yang sesuai. Pada yang masih tegar, terus mencuba hinggalah mencapai USD10 yang pertama dan boleh memotivasikan dulu untuk meneruskan niat mencari duit dengan Adsense.

Macam mana buat duit dengan Adsense?


Macam mana ya nak dapat duit dari Adsense ni. Kalau trafik blog tinggi, sudah tentu senang nak dapat duit dengan Adsense ni tetapi jika trafik blog rendah, mampukah nak cash out USD100 setiap bulan?

Sebelum tu saya kongsikan dulu pendapatan Adsense bulan September 2015 kepada anda.

adsense payment
Ini penyata di dalam akaun Google Adsense bertarikh 21/09/2015

Bila dah cecah min cash out untuk Adsense, link seperti di atas akan keluar di dalam akaun Adsense anda menandakan anda akan dapat payment dari Adsense.

bukti bayaran adsense
Duit masuk dalam akaun Maybank pada 23/09/2015
Jadi prosesnya senang sahaja. Anda dapatkan earning min USD100 dan payment akan di berikan mengikut saluran payment yang telah anda set seperti wire transfer ( transfer terus masuk bank dengan caj rm5) ataupun anda boleh cash out Adsense melalui Western Union.

Yang paling penting, sudah tentulah trafik blog kena tinggi tetapi jika trafik blog anda rendah pun, masih boleh cash out daripada Adsense setiap bulan. Hubungi saya untuk maklumat lanjut mengenai servis untuk menaikkan income Adsense sebanyak USD100 setiap bulan.


Adsense memang best, jangan berputus asa.



Terima kasih kerana membaca Macam mana buat duit dengan Adsense?. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



9 Komen:

  1. huhu..nmpknya bro mmg suka dgn adsense ni..byk gk msuk tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya rasa, inilah yg terbaik setakat ni utk saya berbanding dgn 8share, aff dll.

      Padam
  2. Balasan
    1. uishhh... jgn lupa try bro. takkan nyesal.

      Padam
  3. salam bro,

    tahniah bro. Income adsense memang cash out tiap bulan ke? Dari berapa website yer?

    BalasPadam
    Balasan
    1. setiap bulan bro, ada 2 yang aktif dan 3-4 yang dah lama tak update.

      Padam
  4. benda ni kena ada kesungguhan.

    tak susah.

    cuma biasalah..ambil masa dan ambil rasa sakit sikit.

    BalasPadam
    Balasan
    1. banyak kena belajar pasal adsense ni, paling senang beli lah rujukan.

      Padam