Home » , , » Adsense payment April 2016

Adsense payment April 2016

Buat duit dengan Adsense memang best dan terbaik jika kena gayanya tambah lagi time terima adsense payment. Buat duit dengan Adsense ni ialah program pay per click ( ppc ) yang telah lama bertapak termausk juga di Malaysia. Saya telah lebih 10 tahun mencuba Adsense ni hinggalah sekarang. Daripada setahun sekali dapat adsense payment hinggalah setiap bulan dapat payment dari adsense ni.

Banyak yang saya telah belajar dengan Adsense secara sendiri-sendiri daripada google untuk memaksimunkan pendapatan dengan adsense.
Banyak dah saya berkongsi tentang tip power adsense ni.
Tetapi terimalah hakikat bahawa, trafik ke blog adalah faktor utama, yang lain hanya sampingan sahaja untuk mendapat klik dari pelawat dan seterusnya menambahkan pendapatan Adsense.

Adsense payment April 2016

Dah banyak kali saya dapat payment dari adsense ni. Bayaran USD dan jika di tukar ke ringgit, boleh la tahan sebab sekarang ni ringgit masih jatuh lagi. Ini kelebihan kepada pemain adsense bila ringgit jatuh, memang tidak di nafikan.

Sila lihat adsense payment untuk bulan lepas.

payment adsense
Notis adsense payment untuk bulan March 2016

Itu notis dari email sahaja, payment belum masuk akaun lagi. dalam 3 hari bekerja baru masuk kata google.

Buat duit dengan Adsense

1. Kena ada akaun adsense - daftar guna blog bahasa melayu pun boleh. Kalau guna blog english lagi lah bagus.

2. Korang kena tahu cara ambik kod adsense dan letak dalam blog. Senang je, macam Nuffnang jugak lah.

3. Lokasi adsense - lokasi yang paling bagus letak iklan adsense.

4. Permainan warna iklan - warna pun kena betul dengan blog korang. Kes ni kira unik di mana berbeza untuk setiap blog.

5. Saiz iklan - mesti sesuai dengan blog anda. Pertimbangkan juga saiz iklan jika blog di buka dari smartphone.

Saya nak belanja korang makan dengan duit adsense nanti pun, korang dok jauh kan. Nasib la. Saya kat Cyberjaya / Shah Alam / Subang Jaya / Puchong. Boleh hello-hello kalau nak makan free.



Terima kasih kerana membaca Adsense payment April 2016. Jika berguna, tolong kongsikan di media sosial.

« Previous
« Prev Post
Next »
Next Post »

Tips Berkaitan



12 Komen:

  1. taip2 bln bro hpy dgn google adsense ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. bolah la bro buat2 tukar tayar kereta tu.

      Padam
  2. tahniah beb.

    dah tetiap bulan dapat. bukan senang tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. susah bro, mmg susah hinggalah dah tahu apa nak buat.

      Padam
  3. Terbaik bro ..Alhamdulilah dapat lah gaji dari google setiap bulan

    BalasPadam
    Balasan
    1. syukur bro. meh ngeteh Cyberjaya bro.

      Padam
  4. Tiap bulan cantik...ok balik Malaysia nanti aku hello..
    jangan tak belanja pulak yer

    BalasPadam
    Balasan
    1. On. Putrajaya Cyberjaya bukan jauh mana.

      Padam
  5. best dpt adsense..ciktom apply dulu selalu tak lepas..bt servis apply adsense x?haha...

    BalasPadam
  6. Cik Tom: servis apply akaun adsense saya tak buat.

    BalasPadam
  7. test komen

    BalasPadam